Šapić o "doktoru Šapiću": Ako sam ja doktor, onda je Tepić nastavnica, a Đilas avio-inženjer

Aleksandar Šapić saopštio je da vidi da ga je kandidat "Ujedinjene Srbije" za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković više puta javno nazvao "doktorom Šapićem".
Kako je rekao predsednik beogradske opštine Novi Beograd i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, Janković ga je tako nazvao iako se, kako je naglasio, on nikada nigde nije tako predstavljao niti insistirao na tome.
Šapić je u pisanoj izjavi ocenio da se u našem narodu "doktorima" obično nazivaju lekari "koji leče ljude", a ne oni koji su iz bilo koje druge oblasti završili doktorske studije.
"To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi", primetio je Šapić.
 
Jankovića poziva da, ukoliko njegova namera nije ismevanje, već deo njegove prakse, da i svoje političke prijatelje i saborce oslovljava po istom principu.
 
"U tom slučaju će Mariniku Tepić nazivati 'nastavnicom rumunskog', Dragana Đilasa 'avio-inženjerom', jer je završio Odsek za vazduhoplovstvo, Vuka Jeremića 'teorijskim fizičarem', a Mikija Aleksića 'carinikom', pošto je pohađao Višu poslovnu školu za porez i carinu", poručio je Šapić.
 
"Ukoliko to ne bude radio, jasna je namera da budem ismejan, misleći valjda da će se tako bolje preporučiti za poziciju za koju se kandiduje", zaključio je Šapić.
 
Naglasio je da od Jankovića nije očekivao takav stav i da to svakako neće promeniti njegov pristojan i kulturan odnos prema Jankoviću koji je, kako tvrdi, i do sada imao. 
  • Zoran

    09.02.2022 13:59
    Kriminalci
    Postao si predmet sprdnje I omalovazavanja kad si prešao u stranku organizovanog kriminala...
  • Boki

    07.02.2022 21:46
    Neki veliki DrMr
    Primio doktor recnih svojih sefova...
    Cuvajte srca
  • Koja

    07.02.2022 20:41
    Ali onda imate kontra efekat jer nam je EPS vodio pecenjar Mica, a drzavnu bezbednost vodi keramicar Bata..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.