Brnabić: Svetski ekonomski forum prepoznao Srbiju kao zemlju naprednih tehnologija

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je Svetski ekonomski forum izabrao Srbiju kao jednu od 16 zemalja u kojima će otvoriti svoj centar, što je veliko priznanje za obrazovni sistem, privredu i građane.
Brnabić: Svetski ekonomski forum prepoznao Srbiju kao zemlju naprednih tehnologija
Foto: 021.rs
Brnabić je za RTS iz Ženeve istakla da to mnogo govori gde ste se pozicionirali kao zemlja, koliko ste napredovali i koliko vas prepoznaju kao zemlju naprednih tehnologija, jaku i bezbednu.
"Svetski ekonomski forum otvorio je centar u Norveškoj u Oslu, u Rusiji u Moskvi pre samo mesec dana i treća evropska zemlja je Srbija", istakla je Brnabić.
Ona je potvrdila da će Centar raditi u okviru vladine Kancelarije za informacione tehnologije, jer je to pravi način da imaju najbolju infrastrukturu i da počnu da rade već 1. marta.
 
Tako će, dodala je, imati najbolju komunikaciju sa vladom, privredom i civilnim sektorom, kako bi mogli da rade na biotehnologiji, biomedicini i veštačkoj inteligenciji.
 
"U prvom trenutku u centru će biti zaposleno četvoro ljudi, verujem da će se centar širiti i imamo viziju daljeg razvoja", rekla je premijerka.
 
Ona je navela da IT sektor raste više od 25 odsto iz godine u godinu i ima izvoz veći od 1,8 milijardi evra, od čega je suficit 1,1 milijarda.
 
"Sledeća stepenica nam je veštačka inteligencija i biotehnologija i verujem da će rezultati biti bolji nego što iko očekuje. To će dovoditi i nove investicije i fondove koji će investirati u našu privredu i inovacione kompanije i to doprinosi da budemo uspešniji", rekla je Brnabić.
  • Digital nomad

    08.02.2022 15:17
    @aga
    Odmah se prelazi na Argumentum ad hominem.
    Da, da, tako je- dobro si razumeo.
    Od laži ste sačinjeni i svaki post ti je nekonzistentna laž. A gde je laž- tu je i glupost. Kakve veze nomad ima sa torom pobogu.
    Ono, ti li si....?
  • aga

    08.02.2022 13:33
    Digital nomad
    nepismeni nomadu digitalni , dovoljno je ako si ti shvatio šta si napisao ! ksenofob a školuje decu u inostranstvu hahaha, mislio lažni ksenofob hehe! drž se ti nomada , samo puno ti je digitalnih , dovoljno ti je ograđeni tor hahaha!
  • Redovan

    08.02.2022 12:29
    Samo da napomenem da je jedan od sponzora Svetskog Ekonomskog Foruma i Rio Tinto.
    https://www.weforum.org/partners/#R

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.