Sindikat: Zatvoriti vrtiće od 14. do 18. februara zbog epidemiološke situacije

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije i GSPRS "Nezavisnost" predložili su da se predškolske ustanove u Srbiji zatvore od 14. do 18. februara.
Kako se navodi u dopisu, upućenom Kriznom štabu Vlade Srbije, predsednici Vlade Ani Brnabić i ministru prosvete Branku Ružiću, oni su odlučili da predlože zatvaranje vrtića nakon sagledavanja celokupne situacije u predškolskim ustanovama Srbije, povećanog broja obolelih i predviđanja da se pik ovog talasa očekuje sredinom meseca.

"Smatramo da bi se, u skladu sa školskim kalendarom 2021/2022. godine, kao i trenutnom epidemiološkom situacijom, stvorila mogućnost da se izvrši dodatna dezinfekcija prostora", ističe se.

Dodaju da bi se na taj način napravio epidemiološki rez i da bi se tako doprinelo smanjenju broja obolelih u predškolskim ustanovama.
 
"Naglašavamo da nam je od izuzetne važnosti zdravlje dece i naših zaposlenih", zaključili su u saopštenju.
  • Branislav

    14.02.2022 11:39
    Podrska
    Treba cuti,razumeti te ljude,i pomoci im,jer oni su ti koji su od prvog dana rata sa ovom ludom pandemijom na prvoj liniji,mnogi su platili i dan danas plaćaju svojim zdravljem neki glavom,jer deca jesu prioritet ali onda i ljudi koji ih cuvaju,hrane,uspavljuju,zabavljaju,pored bezbroj od njih zahtevanih administrativnih poslova,dok posteno mnogi roditelji dovedu dete ostave ga i kriju njegovo zdravstveno stanje ili stanje u porodici iz koga dete dolazi.Nije u redu da na taj nacin vaspitači,medicinske sestre koje rade u predskolskim ustanovama,budu glineni golubovi pred zarazom.Ja nisam radnik u toj oblasti ali pouzdano znam koliko je njihov posao odgovoran,sam sam nekada imao troje dece u vrtiću,i reci nemam o zalaganju tih ljudi,tako da zaslužuju svaki vid postojanja,i pomoci,jer su zaboravljeni,namerno ili ne,da li je to bitno.Oni nisu roboti,a posao im je rudarski.
  • Gaga

    09.02.2022 09:50
    Ha,ha,ha
    Ajmo svi na planine,jel tamo nema zime,pa kad se vratimo,trk testiranje o trosku drzave
  • Vaspitac

    09.02.2022 07:07
    Sramni su ovakvi komentari pojedinih roditelja. Zar zaista mislite da su vaspitaci masine koje cuvaju decu i ne razboljevaju se? Licno sam primila 3 vakcine i zarazila se. Kod kuce? Ne. Vec upravo u vrticu, gde roditji kriju da su u izolaciji (sto slucjno saznamo od dece, znate da su ona najiskrenija). Ili dete prosto kaze da je imalo temperaturu jice, a danas je vec u vrticu (sto nama zaposlenima nije validno, jer deca cesto preuvelicavaju), ali tu je, sa urednom potvrdom pedijatra. Porazavajuce za nasu struku, a mi se pravimo i dalje da nista ne znamo, napadajte za 5 vezanih dana, a mi cemo sa 50% kolektiva da radimo sa preko 150-oro dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.