Pokret za preokret priprema krivičnu prijavu protiv Vučića zbog 100 evra mladima

Pravni tim Pokreta za preokret priprema krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog masovnog nuđenja mita građanima u vidu "100 evra, ako ne izgubi izbore".
Pokret za preokret priprema krivičnu prijavu protiv Vučića zbog 100 evra mladima
Foto: Pixabay

To je napisao na svom Tviter nalogu predsednik Pokreta za preokret i osnivač Ujedinjene opozicije Srbije Janko Veselinović.

"Do kraja nedelje predaćemo prijavu Tužilaštvu. Nema dileme da je krivično delo počinjeno. Dilema je kada će mu biti suđeno", poručio je Veselinović.
Vučić je za televiziju Hepi kazao da je imao sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, na kojem je dogovreno da mladi dobiju još jedan paket državne pomoći nakon izbora 3. aprila.
 
"Mladi mogu da računaju na najmanje još 100 evra do Vidovdana, dakle nakon izbora", rekao je predsednik države.
 
Mladima između 16 i 29 godina je početkom februara uplaćena pomoć od 100 evra, za koju se prijavilo skoro milion i 20.000 njih. U tu svrhu, iz budžeta je izdvojeno skoro 102 miliona evra.
 
Za pomoć građanima tokom pandemije iz budžeta je izdvojeno 1,8 milijardi evra. Od toga su u prethodne dve godine za neselektivno davanje stanovništvu već potrošene 1,4 milijarde evra, dok nas u ovoj očekuju davanja od još skoro 300 miliona evra za penzionere, bez novonajavljenih 100 evra za mlade.
  • Mali Zvrk

    09.02.2022 21:01
    /
    Koliko sam pročitao oni se pozivaju na zakon koji zabranjuje prikupljanje glasova uz davanje nekog podsticaja tj u prevodu kupovinom glasova, ali ovde se ne može to upotrebiti jer uslov za dobijanje 100 eura nije da se glasa za njega ili bilp koga drugog, dal on kupuje ili ne to je subjektivni stav opozicije, ali ta pomoc je očigledno predstavljena na takav nacin da ovaj zakon nema uticaj na to jer niko nije rekao da je uslov za dobijanje 100 eura glasanje za odredjenu osobu...
  • Jela

    09.02.2022 09:01
    Prvi put u zivotu cujem da neko prijavljuje kada drzava ukazuje pomoc!
  • xZx

    09.02.2022 08:05
    Velika dilema
    Ne mogu da procenim da li su mi odvratniji vođini "genijalni" potezi ili "mudri" komentari plaćene botovske bagre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija