Izabrani članovi RIK-a i nove sudije

Dosadašnji predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević ponovo je izabran na tu funkciju, a za njegovog zamenika izabran je Marko Janković.
Izabrani članovi RIK-a i nove sudije
Foto: FoNet/AP
Poslanici Skupštine Srbije izabrali su još 22 člana RIK-a i isto toliko njihovih zamenika, dok je za sekretara ponovo izabran Srđan Smiljanić.
Za poslove statistike i dalje će biti zadužen direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, kao i njegov pomoćnik iz Zavoda Vladimir Šutić.
Izbor članova RIK-a dogovoren je na međustranačkom dijalogu, kada je rečeno da će za naredne izbore u stalni sastav RIK-a ući još šest članova na predlog predsednika Skupštine, a njihov mandat trajaće dok izveštaj o rezultatima izbora ne postane konačan.
 
Poslanici Skupštine Srbije danas su izabrali 29 zamenika javnih tužilaca u 17 osnovnih javnih tužilaštava u Srbiji, a sa funkcije je razrešeno 19 javnih tužilaca kojima je istekao mandat.
 
Poslanici su danas izabrali i šesnaestoro sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.
 
Usvojeno je i autentično tumačenje odredbe člana 10 stav 1 Zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, u kojem stoji da se tehničke specifikacije interoperabilnosti (TSI) primenjuju na novoizgrađena, unapređena ili obnovljena vozila kojima se obavlja međunarodni prevoz.
 
"Ovu odredbu treba razumeti na način da železničke pruge obuhvaćene proširenom TEN-T (Trans- European Transport Network) obuhvataju kompletne železničke pruge od početne do krajnje stanice ...Odredbe Zakona primenjuju se po završetku svih radova na kompletnoj pruzi, odnosno pribavljanju upotrebne dozvole za poslednju deonicu na posmatranoj pruzi", navedeno je u obrazloženju.
 
Skupština Srbije u 17 časova započinje posebnu sednicu parlamenta o proglašenju Akta o promeni Ustava Srbije i Ustavnog zakona za sprovođenje Akta o promeni Ustava Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.