Kokanović: Ekolozi od sutra uveče kampuju ispred Predsedništva Srbije

Zlatko Kokanović iz udruženja "Ne damo Jadar" potvrdio je danas da će ekolozi od sutra uveče radikalizovati svoj protest tako što će organizovati kampovanje ispred Predsedništva Srbije.
Kokanović: Ekolozi od sutra uveče kampuju ispred Predsedništva Srbije
Foto: FoNet/AP

Kokanović je za Betu kazao da će Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) u saradnji s inicijativom Kreni-promeni Sava Manojlovića organizovati celodnevne proteste, sve dok se ne usvoji zakon o trajnoj zabrani eksploatacije minerala koji sadrže litijum i bor. 

"Rio Tinto u Gornjim Nedeljicama radi kao i ranije. Otkupili su još jednu kuću i šest parcela. Prošle nedelje su nastavili i sa otvaranjem novih bušotina bez ikakvih dokumenata, ali su se pozvali na izvesnu Jelenu Kojičić iz kabineta predsednika. U selu su i dalje prisutni njihovi radnici i obezbeđenje. Vlast ništa ne preduzima da se prekinu aktivnosti Rio Tinta", rekao je Kokanović. 

Po njegovim rečima, ako vlast zaista želi da zabrani rad Rio Tinta u Srbiji, može da donese zakon u roku od 24 časa. 
 
"Međutim, ovo što se poslednjih dana dešava u Gornjim Nedeljicama ukazuje da ipak postoji dogovor između vlasti i Rio Tinta da se nastavi s projektom 'Jadar'. Ako hoćemo da sačuvamo prirodu i životnu sredinu, mi to moramo da sprečimo", zaključio je Zlatko Kokanović.
  • afak

    10.02.2022 13:07
    ajoj
    bolje da uzmu metle i čiste , veći doprinos bi dali ! ali to se manje plaća jbg...
  • Zebra

    09.02.2022 22:32
    Hvala sto se borite za vazduh koji svi dišemo i mi sto plaćamo porez i ovi što seku šume.
  • Pravda

    09.02.2022 19:58
    Podrska
    Svaka čast ljudi! Podrška, izdržati do kraja. Beograđani pridružite im se. Ovi ljudi brane Srbiju.!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.