Tiodorović: Nema ukidanja mera kao u skandinavskim zemljama, oni imaju 90 odsto vakcinisanih

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da aktuelne antikovid mere koje je postavio republički Krizni štab moraju da ostanu na snazi, ali da neka nova pravila trenutno nisu potrebna.
Kako je Tiodorović rekao za današnji Blic, nikakve izmene mera nisu moguće sada jer je previše malo vremena prošlo od kada se omikron soj pojavio u Srbiji, zbog čega ne postoji jasna studija i potpuni uvid u situaciju.
"Svi pričaju kako skandinavske zemlje ukidaju mere. Jeste, ali oni imaju 85-90 odsto vakcinisanih", rekao je Tiodorović.
Ocenio je da je prerano da se donose bilo kakvi zaključci o omikronu i njegovoj novoj stelt varijanti, ali da se, prema njegovim rečima, može reći da se sa tim sojevima "ulazi u neku završnicu".
 
"Vremenom će to postati endemska pojava, što ne znači da neće biti opasan za neke ljude", kazao je Tiodorović.
  • Ce

    10.02.2022 08:52
    Gde da ti lupim minus?
  • Zoran

    10.02.2022 08:48
    Endemska bolest je patologija koja je trajno prisutna na određenom području ili u određenoj populaciji. Endemije mogu biti prisutne u manjem, ali postojanom broju slučajeva na istom teritoriju ili se mogu javljati u obliku manjih epidemija koje uvijek pogađaju isto područje i ponavljaju se u vremenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija