Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Više od 70 odsto hospitalizovanih su nevakcinisane osobe

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević ocenila je da se "nazire" kraj pandemije korona virusa.
Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Više od 70 odsto hospitalizovanih su nevakcinisane osobe
Foto: 021.rs (arhiva)
Navodeći da je u prethodnih nedelju dana broj pacijenata primljenih u tu zdravstvenu ustanovu smanjen za 30 odsto u odnosu na januar, ona je kazala da su u više od 70 odsto slučajeva hospitalizovane osobe nevakcinisane.

"Ranije smo imali dnevno od 80 do 100 prijema novih pacijenata a sada oko 60. To su uglavnom teško oboleli pacijenti, gerijatrijska populacija pa su u više od 70 odsto slučajeva oboleli stariji od 70 godina", navela je Adžić Vukićević za Politiku.

Ocenila je da je produženi raspust povodom Dana državnosti Srbije došao "u pravo vreme" jer će se, kako je navela, smanjiti kontakti medju decom i odraslima što će usloviti dalji pad broja novoobolelih.
 
"Nazire se kraj pandemije. Svi ćemo morati da se prokužimo", navela je direktorka kovid bolnice u Batajnici.
  • Zoran

    12.02.2022 10:06
    Neka javno kolege izaću I kažu sa drugom dozom u bolnici ima toliko I toliko sa trećom ima toliko i toliko, i da KCV objavi svaki dan koliko ljudi umire na Mišeluku, koliko otpuštenih.

    Ovakve informacije koje svaki dan šalju nisu realne.
  • Zoran

    11.02.2022 17:00
    Nema pravila što se tiče covida svi se inficiraju i sa 1 2 3 dozom, dakle imamo 55% vakcinisanih u covid bolnicama I 40% nevakcinisanih. Shvatite da se ne može tako brzo napraviti efikasna dobro stojeća vakcina sa stabilnim imunitetom dakle da imamo vakcinu koja je stabilna ova epidemija bi pre godinu bila endemija.
  • Neko

    11.02.2022 12:24
    Isto toliko je
    I zdrastvenih radnika i doktora nevakcinisano, pa sta!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.