Varao roditelje bolesne dece, obećavao im novac, pa im zloupotrebljavao kartice

Policija je uhapsila D. Đ. (32) iz Beograda zbog sumnje na prevaru.
Varao roditelje bolesne dece, obećavao im novac, pa im zloupotrebljavao kartice
Foto: Pixabay

On se sumnjiči da je na štetu roditelja koji su korisnici usluga Humanitarne organizacije "Budi human - Aleksandar Šapić", kao i drugih građana Srbije, izvršio više krivičnih dela prevare, falsifikovanja i zloupotreba platnih kartica.

Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja se da je on preko društvenih mreža pronalazio profile na kojima su se objavljivali posteri sa pozivom za pružanje humanitarne novčane pomoći deci oboleloj od raznih bolesti, a zatim preko profila na društvenim mrežama koji su pod njegovom kontrolom, kao i sa broja 063/149-18-50 stupao u kontakt s roditeljima dece.

On se lažnim imenima predstavljao kao vlasnik firmi, dovodio ih u zabludu da želi da im pomogne i da im uplati novac za lečenje njihove dece, od roditelja tražio da fotografišu obe strane svoje platne Dina kartice i da mu pošalju preko mesindžera ili viber aplikacije.
 
Krivična dela na štetu drugih građana Srbije vršio je tako što je preko sajtova pronalazio oglase za prodaju automobila, poljoprivrednih mašina i stoke, sa njima stupao u kontakt, lažno se predstavljao i govorio da hoće da kupi to što oglašavaju i da želi da uplati depozit, te im tražio da fotografišu karticu i da mu pošalju slike na aplikacije.
 
Sumnja se da je zloupotrebio podatke sa platnih kartica i na svoje korisničke naloge u kladionicama uplaćivao novac u različitim iznosima.
 
Osumnjičeni se predstavljao i kao advokat ili zaposlen u banci i nudio povoljne kredite, tražeći da mu šalju fotografije ličnih dokumenata i platnih kartica i u kladionicama zloupotrebljavao platne kartice.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je oštećene da im se jave na vtk@mup.gov.rs. 
  • Ćoravi desk

    12.02.2022 13:38
    Ovaj mislio da radi za državu pa da će mu proći krađa....
  • m

    12.02.2022 11:07
    Dina kartice treba zabraniti
  • Bombon

    12.02.2022 10:25
    Da je neke univerzalne pravde, ovog bi isto trebalo zatvoriti doživotno da sunca ne vidi zajedno sa ubicama dece, staraca i nemoćnih. Da varaš ljude kojima deca umiru od bolesti moraš stvarno biti takvo djubre da ne zaslužuješ više ikad da budeš deo društva. Nadam se da postoji poseban krug pakla za ovakve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija