Radonjić: Vakcinacija jedini način borbe protiv omikrona

Novi talas omikron soja virusa uticao je na to da se poveća broj obolelih i u dečjem uzrastu, upozorili su danas lekari kovid ambulante u okviru Vojnomedicinskog centra Novi Beograd.
Radonjić: Vakcinacija jedini način borbe protiv omikrona
Foto: 021.rs

Vakcinacija je jedini način borbe protiv pandemije, poručio je zamenik upravnika VMC Novi Beograd potpukovnik dr Predrag Radonjić, naglašavajući da je osoblje te zdravstvene ustanove angažovano svakodnevno, uključujući i vikende, saopštilo je  Ministarstvo odbrane.

"Ovaj virus je specifičan i dešava se da prođe i kod ljudi koji su vakcinisani, ali svakako sve mere zaštite koje su propisane kako svetskim, tako i nekim našim protokolima se ovde poštuju i na taj način pokušavamo da se svi zaštitimo u meri u kojoj je naravno moguće. Vakcinacija je jedini pravi način borbe protiv ove pandemije, da što pre svi završimo ovu borbu i da se vratimo normalnom životu", naglasio je dr Radonjić.
Kovid ambulanta u okviru Vojnomedicinskog centra Novi Beograd otvorena je u julu 2020. godine, dosad je pregledano više od 16.000 pacijenata i urađeno oko 7.000 brzih antigenskih testova.
 
Radno vreme ambulante je od 8 do 19 časova radnim danima i od 9 do 16 časova vikendom, a pacijenti na preglede dolaze bez zakazivanja. Svi vojni osiguranici koji imaju simptome suspektne na kovid infekciju, dolaze u kovid ambulantu, javljaju se trijažnom delu gde rade medicinski tehničari koji uzimaju anamnestičke podatke, rekla je glavna medicinska sestra Mirjana Tasić. 
  • Zoran

    14.02.2022 14:01
    Досадашњи научни докази сугеришу да је САРС-ЦоВ-2 вероватно резултат еволуције вируса у природи и да је прешао на људе или преко неког неидентификованог животињског домаћина. ....
  • Zoran

    13.02.2022 10:51
    Simplifikacija
    Vakcinacija je bitna, možda i presudna, ali nikako nije jedini način. Ovakve simplističke poruke u trećoj godini pandemije bi trebalo da budu nedopustive.
  • Zamenik zamenika

    12.02.2022 14:45
    Mnogi svetski profesori, specijalisti i nobelovci imaju potpuno suprotno mišljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.