Manojlović: U utorak u podne blokiramo Palatu Srbije i delove Novog Beograda

Direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović objavio je da će aktivisti u utorak blokirati Bulevar Nikole Tesle i Bulevar Mihajla Pupina na Novom Beogradu.
Manojlović: U utorak u podne blokiramo Palatu Srbije i delove Novog Beograda
Foto: FoNet

Kako je rekao, ti bulevati biće blokirani u 12 časova, iz više pravaca, u malim grupama, od 20-30 ljudi.

"Blokiraćemo Palatu Srbiju gde predsednik deli odlikovanje. Smatramo ponižavajućim da ovakav predsednik deli odlikovanje na Sretenje", naveo je Manojlović.
 
 
Manojlović je ranije poručio da vlast ima rok da do 15. februara usvoji zakon kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, inače će na Dan državnosti biti organizovan novi masovni protest, odnosno, kako je rekao, Sretenjska odbrana Ustava i državnosti.
Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) i inicijative "Kreni-promeni" koji traže zakonsku zabranu eksploatacija litijuma i bora već peti dan kampuju u Pionirskom parku ispred predsedništva. 
 
Manojlović je u nedelju uveče rekao da im se niko iz vlasti nije obratio, te naglasio da je apsolutno moguće da vlada hitno usvoji taj zahtev građana.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je rekao da ne planira da se sastaje sa njima i ispunjava želje, kako navodi, onih koji protestuju zarad sopstvene promocije i samoproklamovanih lidera.
 
Aktivisti su poručili da bez obzira što će skupština sutra biti raspuštena, oni će i u toku kampanje nastaviti da vrše pritisak.
  • Djordje

    15.02.2022 12:02
    ha!
    Taj Rokfeler sto ga svi pominju, umro je 30tih godina 20tog veka-nakbogatiji Amerkinac ikada. Pa bi bilo lepo, znati koji od desetine njegovih nasednika (ima ih kao sitnih svetaca) je kljuc teorije zavere.
  • Silver

    15.02.2022 09:08
    kada ce blokirati BG metro i prilaz banatskom selu Sanade ....ako to uspeju da blokiraju pada vlast tajne vlade iz senke pododseka iluminata.......
  • Voja

    15.02.2022 07:25
    Voja
    Podrska!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.