Vukadinović: Vučić blizu pobede u prvom krugu izbora, ali mu popularnost pada

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je po aktuelnim istraživanjima javnog mnjenja "jako blizu pobede u prvom krugu" na predstojećim predsedničkim izborima.
To je rekao urednik časopisa "Nova srpska politička misao" Đorđe Vukadinović.
Vukadinović je za RTV rekao i da "i da je popularnost Vučića, gledano u kontinuitetu u padu" ali da je, kako je ukazao, "ta nizbrdica trenutno blaga".
"On je blizu pobede, ali nije to 60 i 65 odsto (podrške) kao što se predstavlja", rekao je Vukadinović.
 
Napomenuo je i da bi lider Socijalstičke partije Srbije Ivica Dačić svojom kandidaturom "mogao (predsedničke izbore) oterati u drugi krug".
 
Vukadinović je ocenio i da "samo više solidnih kanidata može predsedničke izbore oterati u drugi krug".
 
"U ovom trenutku Vučić je favorit da bude pobednik u prvom krugu i kod nas je to sada 49 do 50 odsto (podrške građana) u prvom krugu", rekao je Vukadinović.
 
Upitan šta bi moglo da dovede do drugog kruga predsedničkih izbora, Vukadinović je rekao da bi to moglo da se desi u "slučaju neke jake i neočekivane (predsedničke) kandidature".
 
On je naveo i da predsednički kandidat dela opozicije Zdravko Ponoš, prema istraživanju, "stoji dobro" i da iza njega stoji i "najjača opoziciona partija".
 
"On je negde sada na 15 do 16 odsto podrške", rekao je Vukadinović.
 
Naveo je da je u istraživanju postavljeno i hipotetičko pitanje o predsedničkom kandidatu zeleno-leve koalicije, s obzirom da još nije poznato ko će to biti.
 
"Onda taj imaginarni kandidat dobija solidnih deset odsto podrške", rekao je Vukadinović.
 
Naveo je i da predstavnica pokreta "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski "stoji solidno".
 
"Procenjujemo da će biti još nekog jakog kandidata u poslednji čas, i to ne zato što imam neku informaciju o tome već zato što to očekujem", rekao je on.
 
Vukadinović je naveo i da će, ukoliko takve kandidature ne bude, Vučić "verovatno pobediti u prvom krugu".
 
On je rekao da se, prema istraživanju, "gubi razlika između Beograda i ostatka Srbije u političkom smislu".
 
"I dalje ta razlika postoji, ali nije to kako se misli da imate neki univerzum u Beogradu, a onda neki poseban mrak po Srbiji", rekao je on.
 
Beograd, kako je dodao, "nije neka svetla kometa i Sunce koje sija u korist opozicije", i po rezultatima istraživanja "sa aspekta podrške vlasti nije ostatak Srbije toliko mračan".
 
Ukazao je i da i režimski i opozicioni mediji iz svakog istraživanja uzimaju samo onaj deo podataka koji im odgovora.
 
"Istraživanje smo radili za sopstvene i potrebe javnosti", rekao je on.
  • Shone

    16.02.2022 09:06
    Cekaj MJ
    MJ a reci mi molim te logiku kako si napisao na anketama se javljas kao glas za Vucica jer se plasis otkaza u Gradskoj upravi (znaci da si na nekim spiskovima clanstva) a glass protiv Vucica. Pa sta mislis kad dodje Ponos na vlast i preceslja spiskove da ti je posao zagarantovan. Mislis da nece onda svi da pricaju e pa ja sam glasao za vas.
  • 1

    16.02.2022 03:11
    wxt
    Da li postoji 3.opcija ?
  • Jimi Barka

    15.02.2022 23:40
    Koliko?
    košta brate da objaviš 51% ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija