Fondacija za otvoreno društvo demantovala da je finansirala Kreni-promeni i Manojlovića

Fondacija za otvoreno društvo, čiji je osnivač američki biznismen Džordž Soros, demantovala je danas navode da je finansirala proteste ispred Palate Srbija 15. februara.
Navela je da do sada nije finansijski podržavala aktivnosti pokreta Kreni-promeni ili direktora za kampanje tog pokreta Sava Manojlovića.
 
Kako se navodi u saopštenju te Fondacije objavljene na njihovom sajtu, oni su u prethodnih godinu dana za unapređenje životne sredine odobrili oko 500.000 evra za organizacije građanskog društva, ali i lokalne samouprave u Srbiji.
"Pored toga, Fondacija je obezbedila sredstva za nabavku solarnih panela za škole u dve jedinice lokalne samouprave u saradnji sa ministarstvom rudarstva i energetike", navodi se u saopštenju.
Istakli su da Fondacija ostaje otvorena za saradnju sa organizacijama građanskog društva, organima javne vlasti i poslovnim sektorom na unapređenju životne sredine i tranziciji ka ekološki održivom društvu u Srbiji.
 
"Fondacija za otvoreno društvo (Soros) zvanično demantovala da je ikada finansirala Kreni - Promeni ili mene. Finansirali  su vlast", naveo je Manojlović na svom Tviter profilu, komentarišući saopštenje Fondacije.
  • Trt

    18.02.2022 07:44
    Prevara od " ekologa".
  • milicica

    17.02.2022 21:45
    ko veruje Sorosu
    I ko je lud da prizna da je finansirao ili da su ga finansirali
  • 56

    17.02.2022 21:28
    @Skf
    Možda je Savo lažnjak, ali ti nisi. Punokrvni bot, to si ti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija