SKOJ najavio proteste ako vlast ne zabrani neonacistički koncert u Beogradu

Nevladina organizacija Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zatražila je danas zabranu koncerta na kome treba da nastupi muzičarka iz Švajcarske Eviger Sturm.
SKOJ najavio proteste ako vlast ne zabrani neonacistički koncert u Beogradu
Foto: Pixabay

Najavili su da će organizovati proteste ako to ne bude učinjeno.

U saopštenju, SKOJ je ocenio da je reč o neonacističkom ženskom solo projektu koji izvodi obrade rasističkih i ksenofobnih RAC (Rok protiv komunizma) bendova, koračnicu 33. SS divizije sačinjene od francuskih dobrovoljaca i "razne druge numere ekstremno desničarske sadržine".
Ta muzičarka izvodi i baladu posvećenu Janu Stjuartu Donaldsonu, preminulom osnivaču međunarodne neonacističke skinhed mreže 'Krv i čast', koja svoju aktivnu podružnicu ima i u Srbiji, naveo je SKOJ.
 
"U slučaju da vlasti ne zabrane neonacistički koncert, SKOJ će pozvati rodoljubivu i antifašističku javnost da se 12. marta okupi u Politovoj 12 i protestom spreči sramotni pir fašista, rasista i drugih desničarskih ekstremista u Beogradu", navedeno je u saopštenju.
  • Džo

    21.02.2022 09:34
    .
    Fašiste prepoznam što prvo udare po SPC i svemu srpskome.
  • Neško Nedić

    20.02.2022 17:44
    au bre...
    ...kakav crni skoj 2021. godine? da to nije, ljudi, sokoj? :)
  • Jki

    20.02.2022 15:43
    Skoj? Sta je to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija