Manojlović: Organizovaćemo proteste po celoj Srbiji, nećemo dozvoliti da "oni" ponovo kuvaju žabu

Organizovaćemo proteste po celoj Srbiji i nametnuti temu trajne zabrane eksploatacije litijuma i bora, koju vlast hoće da gurne pod tepih, izjavio je Savo Manojlović iz pokreta "Kreni-promeni".
Kako je rekao za FoNet, ovaj pokret ima i još jedan pravni mehanizam s kojim će izaći naredne nedelje.
"Nećemo dozvoliti da 'oni', posle izbora, ponovo krenu da 'kuvaju žabu', menjaju javno mnjenje, 'sprovode neku vrstu mentalnog inženjeringa nad ljudima' i eksploataciju litijuma i bora 'vrate u igru'", naglasio je Manojlović.
Kako je rekao, tražiće da se o ovoj temi izjasne svi izborni akteri, mada se većina opozicije donekle već deklarativno izjasnila, dok je vlast, neusvajanjem zahteva, jasno pokazala šta misli.
 
"Ukoliko ovaj problem ne bude rešen u institucijama, pravdu ćemo naći na ulici", upozorio je Manojlović i naglasio da su učesnici protesta uspeli da se izbore za četiri od pet zahteva koje su postavili, što "jeste neka vrsta velikog uspeha".
 
Dodaje da će nastaviti svim sredstvima da se bore za konačnu pobedu, ali je potrebno da idu korak po korak, kako se ne bi došlo u situaciju da premijerka, kao "neka proročica" ili "glavni poglavica" kažu "evo otišao je Rio Tinto, a u realnosti postoji mogućnost da vas prevare".
 
Upitan o optužbama vlasti da mu je cilj bavljenje politikom, a Rio Tinto samo izgovor, Manojlović je odgovorio da je vlast onda trebalo da ispuni zahtev o trajnoj zabrani eksploatacije litijuma i bora i "time obesmisli naše dalje političko delovanje".
 
"Ako nas vlast trenutno vidi u političkoj areni kao nekog ko im smeta, razlog tome je što nije htela da posluša više nego opravdane zahteve", objasnio je on i ponovio da na izborima može da "pobedi ko god hoće, ali da taj u Srbiji više nikad neće smeti da radi šta hoće".
  • 56

    21.02.2022 07:55
    Sad il' nikad
    Samo napred. Lakše će se disati i bez Rio Tinta i bez sekte.
  • Samo

    20.02.2022 20:50
    Kreteni
    I idioti će lupati minuse na ovu vest. Botine šta ćemo ako Rio Tinto zagadi 90% Srbije? I vaša deca će se trovati i umirati
  • Dole vucic

    20.02.2022 20:20
    Slobodna Srbija
    Savo da te nema, trebalo bi te izmisliti, idemo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija