Sinod SPC episkopima zabranio da se mešaju u stranačko nadmetanje

Sinod Srpske pravoslavne crkve uputio je pismo episkopima u kome se navodi da im je zabranjeno "uplitanje u svetovne poslove" i pružanje podrške strankama i političarima, piše list Nova.
Sinod SPC episkopima zabranio da se mešaju u stranačko nadmetanje
Foto: 021.rs
"Posebno staviti na znanje da je nedopustivo bilo kakvo učešće u stranačkim nadmetanjima, davanje javnih izjava u korist ili na štetu pojedinih stranaka ili kandidata u izbornim procesima i van njih", rečeno u pismu koje prenosi list. 
Nova navodi da je odluku prihvatio i patrijarh Porfirije.
Kako navode sagovornici lista, na ovaj način se zapravo vidi da postoji strah od toga da bi pojedini episkopi mogli da podrže opoziciju, dok se s druge strane pohvale ljudima iz vlasti objavljuju i na zvaničnom sajtu SPC.
  • KLF

    21.02.2022 15:56
    @NKVD

    Pa naravno da je samo njemu, ostali vračevi blajvaju režimu pa je crkva dobro plaćena za to.
  • Zemlja čudesa

    21.02.2022 12:54
    Profitije u akciji "Da izboksujem još koji milion od ortaka". Ovo je, zapravo, potpuno besmislena zabrana - onaj koji je u stanju da veruje u hrišćanska (i ostala) učenja taj već veruje i u zlatno doba, ekonomskog tigra, ekološki prihvatljiv Rio Tinto i Ziđin, srpski svet i ostale nebuloze ove vlasti.
  • NKVD

    21.02.2022 12:00
    Upuceno iskljucivo Grigoriju koji ce zbog podrske nato paktu biti izopsten iz nase crkve. Teska bruka i sramota za jednog episkopa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.