Bolnica i lekar pacijentkinji moraju da isplate 3,8 miliona dinara zbog propusta u lečenju

Osnovni sud u Novom Pazaru naložio je Opštoj bolnici u tom gradu i lekaru M.Š. da isplate više od 3,8 miliona dinara pacijentkinji L.R. (55) zbog propusta tokom lečenja, objavio je radio Sto plus.
Bolnica i lekar pacijentkinji moraju da isplate 3,8 miliona dinara zbog propusta u lečenju
Foto: Pixabay (ilustracija)

L.R. je protiv te zdravstvene ustanove podnela tužbu jer je postala invalid nakon intervencija koje joj je kao trudnici izveo doktor M.Š. 2010. godine.

Zbog načinjenih propusta u lečenju, koji su doveli do pojave sepse, ona je, pored brojnih drugih problema, gotovo u potpunosti izgubila i vid.
Osnovni sud je u potpunosti prihvatio njen zahtev i naložio da joj Opšta bolnica i ginekolog M.Š. solidarno isplate 1,8 miliona dinara za pretrpljene duševne bolove i umanjenje životne aktivnosti, a 700.000 dinara za fizičke bolove.
 
Pored toga, oni su u obavezi da joj, na ime pretrpljenog straha, isplate još 600.000 dinara, a 700.000 dinara za materijalnu štetu.
 
Zbog toga što je izgubila radnu sposobnost, Osnovni sud je doneo odluku da joj Opšta bolnica i lekar mesečno plaćaju 20.000 dinara.
 
Kako se radi o prvostepenoj presudi, Opšta bolnica, lekar i pacijentkinja, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.
  • R49

    22.02.2022 07:04
    Sramota
    Nema tih para koje mogu da nadoknade ono što je učinjeno nesretnoj ženi. Doktoru treba oduzeti dozvolu za rad kad već nije završio u zatvoru.
  • Ivan

    22.02.2022 06:04
    .
    U nekim zemljama bi to bilo u dolarima, a ne u dinarima
  • Realista

    21.02.2022 22:32
    Pravda je spora ali nedostižna
    12 godina procesa?! Pa za još 12 neće imati kome da isplate odstetu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija