Ambasador: Ukrajina očekuje da Srbija osudi Putinov potez

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je da Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnje rusko priznavanje nezavisnosti separatističkih regiona u Ukrajini.
Aleksandrovič je za N1 rekao da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je više puta ponovio da Srbija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, kao što Ukrajina priznaje celovitost Srbije uključujući Kosovo.
"Ali, važno je napraviti i drugi korak jer jučerašnji potez predsednika Rusije Vladimira Putina je direktno protiv suvereniteta i teritorijalne celovitosti Ukrajine. I zato Ukrajina i ukrajinski narod očekuju da Srbija osudi jučerašnji potez Ruske Federacije", rekao je odlazeći ambasador Ukrajine.
Aleksandrovič je rekao da se u potpunosti slaže sa jučerašnjom izjavom srpskog predsednika da se ovim dešavanjima ruši kompletna politička i bezbednosna arhitektura u svetu.
 
"Potpuno se sa tim slažem. Ruska Federacija je jedina država koju tu bezbednosnu arhitekturu ruši", dodao je.
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u ponedeljak priznao nezavisnost Donjecka i Luganska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i potpisao "sporazume o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći" s njima, a potom naredio ruskoj vojsci da "čuva mir" na tim teritorijama.
  • Milan Krstić

    23.02.2022 12:57
    Aleksandrovič
    Cim ukrajinski predsednik izadje javno da cuju amerikanci, britanci francuzi, švabe i ostali koji su bombardovali srbiju i osudi bombardovanje bez dozvole UN-a i Vilijema Vokera koji je lažirao sve izvestaje sa terena.
  • Kuno

    23.02.2022 10:44
    Srbija treba da podrzava Rusiju!!! Jel je to toliko tesko ?!!
  • DesnicarskaOgavstina

    22.02.2022 14:01
    @Ja sam Radov
    Zato su radnici Jure veoma srecni sto nema komunizma (a nema ni sindikata) i sto mogu da rade u pelenama 12h/dnevno subotom i nedeljom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija