Stejt department: Verujemo da će Srbija stati uz EU

SAD veruju da će Srbija stajati rame uz rame sa Evropskom unijom u poštovanju međunarodnog prava da bi se štitili mir, prosperitet i stabilnost širom regiona, saopštio je portparol Stejt departmenta.
Stejt department: Verujemo da će Srbija stati uz EU
Foto: Pixabay
U odgovoru na pitanja Glasa Amerike o tome kakvu reakciju SAD očekuju od Srbije kada je reč o ruskom priznanju dva otcepljena regiona u istočnoj Ukrajini, te da li bi Beograd trebalo da uskladi stavove sa Zapadom, između ostalog i u pogledu sankcija, portparol je naveo da "Vašington pozdravlja nedavnu izjavu predsednika Vučića da Srbija razume značaj poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine".
Neimenovani portparol Stejt departmenta je podsetio da "Sjedinjene Države ulažu ogromne napore da pronađu diplomatsko rešenje".
Ako Rusija zaista želi da pregovorima dođe do rešenja, kao što tvrdi, postoji put za to, naveo je neimenovani portparol Stejt departmenta za Glas Amerike.
  • milicica

    23.02.2022 12:13
    ehe he
    Mislili ste Srbija ce stati uz nas kao i EU koja mora sagnuti glavu i slusati nas i nase JA,JA a mi hocemo Rusiju na kolenima jer se uzdigla a mi tonemo
  • Обсервер

    23.02.2022 11:18
    Карактерни
    Па Јенки, где Вам је карактер ? А можда и нисте чули за то ?
  • mimi

    23.02.2022 10:12
    Dokle ide njihov bezobrazluk i bahatost ! Mogli bi nas malo zaobići u širokom luku i skinuti se s grbače, briši tamo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.