Naplatili mu 9.000 dinara za tehnički pregled zbog FIZ usluge

Tek što je država pokušala da spreči još jedno u nizu poskupljenja koje donosi inflacija i aktuelna kriza, pojavile su se prevare na računima tehničkih pregleda.
Naplatili mu 9.000 dinara za tehnički pregled zbog FIZ usluge
Foto: 021.rs
Cena tehničkih pregleda već deset dana odlukom Vlade minimalno može da košta 3.070 dinara a maksimalno 6.020 dinara. To jednom auto-centru u Pančevu nije smetalo da klijentu naplati čak 3.000 dinara više. 
Naime, na računu ove auto-kuće, koji je na društvenim mrežama objavilo udruženje potrošača "Efejktiva", stoji da je cena tehničkog pregleda 6.000 dinara, ali navedene su još tri stavke koje koštaju dodatnih 3.000 dinara. Tako obrasci za tehnički pregled i za registraciju koštaju ukupno još 500 dinara, dok izvesna usluga FIZ staje 2.400 dinara.
"Sveukupno, ovog vozača je tehnički pregled uzašao 9.000 dinara. Osim ovog, dobili smo informaciju da su se svi tehnički pregledi u Boru dogovorili da im cena bude 7.000 dinara, ne obazirući se na odluku Vlade Srbije. Ovakve slučajeve odmah prijavite Tržišnoj inspekciji u svom gradu, a mi smo već obavestili Ministarstvo trgovine. Pozivamo građane da bojkotuju tehničke preglede koji krše ograničenje cene", objavila je "Efektiva".
 
"Blic" je pozvao navedeni auto-centar u Pančevu kako bi dobio odgovor zbog čega su prekršili ograničenje maksimalne cene i šta znači usluga FIZ, ali, kako navodi ovaj list, direktor te kuće nije želeo ni da sasluša pitanje, već je odmah spustio slušalicu pod izgovorom "da ne može time da se bavi".
 
Ni u Asocijaciji tehničkih pregleda ne znaju šta bi mogla da znači usluga FIZ.
 
"Stvarno prvi put čujemo za tu uslugu. Deluje nam kao usluga što bi naš narod rekao 'ako prođe - prođe'. S druge strane, auto-kuće naplaćuju obrasce za tehnički pregled i registraciju kada preko eUprave kreiraju uplate i popunjavaju podatke u vezi sa uslugama", kažu u ovom udruženju za Blic.
  • g pen

    23.02.2022 12:22
    Eeeee, a kada ja napisem misljenje o sunarodnicima dobijem minus.
  • Steva

    23.02.2022 10:44
    fiz - fino izvrni džepove
    Joca
    23.02.2022 • 08:41
    I opet je kriv AV? :)
    Mi smo govna,nemam drugaciji zakljucak.

    A da ko će drugi biti kriv nego onaj koji ima sve poluge vlasti u svojim rukama i koji je godinama i beskrajno tolerantan prema svim mogućim koruptivnim radnjama u državi. Uostalom poznata je i stara narodna izreka; Riba od glave smrdi a od repa se čisti.I sve republike bivše Jugoslavije su manj-više zatrovane i zaražene sa ovim "kancerom" i to se na miran način nikada neće i ne može ukloniti, nažalost.
  • EvoOvako

    23.02.2022 10:36
    Za normalno ponašanje potreban
    Je motiv.
    Kazna spada u motivacione mere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.