Srbi u Ukrajini: Ostalo još par desetina naših državljana, prati se gde su i kako su

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović rekao je da je pre sukoba u toj zemlji bilo ukupno oko 300 Srba, a da ih je ostalo tek deseti deo.

"Stalno razgovaramo sa našim ljudima koji su ovde. Bračni par iz Beograda je u hotelu, u skloništu su, imaju hranu, smirujem ih i dajem savete", rekao je za Večernje novosti Jovanović.

Kako je naveo, u kontaktu je sa jednom porodicom koja u Kijevu ima restoran, a javio mu se još jedan čovek koji živi u Ukrajini, ima ženu Ukrajinku i dvoje dece, i želi da dođe u Srbiju.

"Želi autom da krene ka Srbiji. Rekao sam mu da to ne čini nikako do danas posle policijskog časa, pa ćemo onda da procenimo situaciju", rekao je Jovanović, koji je i dalje u Kijevu.
 
On je naveo da Ukrajinci žive u svojim kućama i stanovima, na zalihama koje imaju, prodavnice su poluprazne, ne idu kamioni za snabdevanje.
 
"Uspeli smo juče kolima ambasade sa diplomatskim tablicama nakratko da odemo do prodavnice. Kolega je uzeo poslednji karton jaja, kupili smo suhomesnato i nešto brašna. Mleka i hleba odavno nema", rekao je ambasador.
 
Kako je objasnio, on i još trojica službenika žive u ambasadi Srbije, mese hleb, prate vesti i situaciju.
 
"Navikli smo na ove zvuke, detonacije, sve smo to u Srbiji prošli za vreme bombardovanja 1999. godine", rekao je Jovanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.