Za ime brzih vozova skoro 3.500 predloga, pobednik poznat u petak

Na konkurs za izbor imena i vizuelnog identiteta brzih vozova Srbije, pod nazivom "Pusti inspiraciju da te vozi", stigla je 3.481 prijava, saopštio je Srbija voz.
Najavljeno je da će ime pobednika i dobitnika nagrade od milion dinara biti objavljeno 4. marta.
U tom javnom preduzeću navode da su iznenađeni ogromnim interesovanjem građana i da zahvaljuju svima koji su učestvovali.
 
"Mnogi su pokazali veliki talenat, inventivnost i originalnost, što je dokaz da je Srbija danas zemlja sa velikim kreativnim potencijalom", poručuju iz Srbija voza.
Napominju da će pobedničko ime i logo krasiti sve brze vozove u Srbiji, od kojih će prvi saobraćati na relaciji Beograd – Novi Sad.
 
Podsećaju da su na konkursu, koji je zatvoren 21. februara, pravo učešća imali građani Srbije i pravna lica registrovana u našoj zemlji, a stručni žiri uzeo je u razmatranje sva rešenja koja ispunjavaju uslove konkursa.
 
Neki od ključnih kriterijuma bili su da logo i ime ilustruju vrednosti brzih vozova (brzina, jedinstvenost, originalnost, savremenost), kao i da ime mora biti integrisano u logotip.
  • Sremac

    03.03.2022 10:48
    Oko cega se mi zamajavamo, davanje imena vozovima a drzava u zescem ku...
  • aaa

    03.03.2022 10:03
    Sta im je sa tim davanjem imena raznoraznim transportnim vozilima.
  • Neverni Toma

    03.03.2022 08:44
    Moj predlog
    Predlažem da se voz zove, kao i avioni, po ličnostima. Neka bude Ivan Gavrilović ("200 na sat") jer se i ovako osećamo kao u devedesetim godinama prošlog veka.
    Dačić, Šešelj, Vučić, Vulin...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.