Rusija poručuje da ne menja stav o Kosovu, niti traži da Srbija prizna DNR i LNR

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da se odnos njegova države po pitanju Kosova neće menjati bez obzira što je Moskva priznala suverenitet Donjecka i Luganska.
Rusija poručuje da ne menja stav o Kosovu, niti traži da Srbija prizna DNR i LNR
Foto: Pixabay

On je dodao da neće tražiti od Srbije da to učini.

"Kao i po drugim pitanjima, i po pitanju Kosova stav Rusije je principijelan, trajan, ne menja se zavisno od promene situacije u regionu Balkana ili van njega. Taj stav se oslanja na međunarodno pravo. Nastavićemo saradnju u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja", rekao je Harčenko, za Večernje novosti.
Na pitanje da li će Moskva od Beograda tražiti da prizna Donjeck i Lugansk, on je odgovorio – "naravno da ne".
 
"To su već nezavisne države. Ponoviću, ne tražimo ništa od Srbije", rekao je Harčenko.
 
On je naveo da, po njegovom mišljenju, nema realne opasnosti da sukob u Ukrajini preraste u treći svetski rat.
 
"Predsednik (Rusije Vladimir) Putin je odlučan, on je već rekao nemojte da se mešate u ove stvari, on je dosta ozbiljan. I mislim su te poruke primljenje dosta ozbiljno. Nažalost, nisu hteli da razumeju pre 24. februara, da crvene linije postoje i da je naše strpljenje istrošeno", rekao je Harčenko.
  • džoni

    04.03.2022 09:21
    Drze
    prijatelju , ne stavljaj nas Srbe u isti koš sa tobom ! Bolje pročitaj nešto , probaj da se obrazuješ , nikad Srbi nisu bili ,niti će biti ono što si ti !
  • Uljemek

    03.03.2022 19:13
    Naravno da ne traže ništa od nas, samo imaju celu Naftnu industriju Srbije i direktne avio letove. Oni su sila i kad sila preti, nema tu principa.
  • Pićuka

    03.03.2022 18:49
    Imam poznanika koji se razveo od žene a žive u istom stanu. Ona u jednoj sobi a on u drugoj. tako je i sa KiM i Srbijum .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija