ANKETA: Srbija treba da se okrene Zapadu ili Rusiji? Recite nam zašto

Od izbijanja rata u Ukrajini javljaju se i polemike u vezi sa tim na kojoj strani će Srbija u budućnosti naći oslonac.
ANKETA: Srbija treba da se okrene Zapadu ili Rusiji? Recite nam zašto
Foto: 021.rs

Do sada je aktuelna vlast balansirala između proklamovanog puta ka Evropskoj uniji, istovremeno imajući jakog energetskog partnera u Rusiji, uz sve prisutniji uticaj Kine.

Time se dodatno produbilo večito pitanje o Srbiji "na Istoku i na Zapadu". No, sa novim dešavanjima u Evropi, ratom koji preti da preraste u sukob većih razmera, može li Srbija na obe strane? 

Ukoliko ne može, na kojoj strani podeljenog sveta je vidite? U komentarima obrazložite vaš stav.

supersurvey.com

Komentari 137

  • Milan Jovanović

    07.02.2023 22:04
    Anketa
    Zapad više brine o Srbiji nego što Rusija brine za Srbiju. Iako mnogi Srbi misle da Putin i njegova vlada brinu za Srbiju, oni ne brinu za Srbiju nego sami gledaju korist a od Srbije nemaju nikakvu korist.
    Dok nam Evropska unija šalje razne pakete pomoći, a Rusija ne. Tako da mislim da je bolje da Srbija bude na strani zapada nego na strani Rusije.
  • Milica

    17.03.2022 22:39
    Prvo zašto cepate Vojvodinu od Srbije? Iz Novog Sada sam i Srpkinja. Drugo: ja redovno čitam komentare , ali ovoliko pr-ozapdnih komentara na jednom mestu nisam videla i to je sramota za Srbiju, naše pretke i čast. Tek sam bila rođena kad su zapadnjaci bombardovali porodilišta, toliko naše dece je ubijeno u NATO agresiji, sve su nam uzeli osim časti. Ja sam završila medicinu u Nemačkoj, ali ni na šta na svetu neću ostati ovde da živim.
  • Glasanje pasošem

    10.03.2022 22:38
    Dok ovde dokone budale navijaju za sile mraka, narod je glasao pasošem. Odaću vam tajnu - nisu otišli u Rusiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.