Ukidanje kovid propusnica glavna tema današnje sednice Kriznog štaba

Članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa mogli bi na sednici najavljenoj za danas, da donesu odluku o ukidanju kovid propusnica.
Ukidanje kovid propusnica glavna tema današnje sednice Kriznog štaba
Foto: 021.rs
Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da će kovid propusnice biti ukinute jer, kako je objasnio, "ne možemo reći da su bile od velike koristi" i zbog smanjenja broja novoinficiranih prethodnih nedelja.
Naveo je da će još neke mere biti ublažene i da će medicinski deo kriznog štaba tražiti da se ukine karantin za one koji su bili u kontaktu sa inficiranom osobom a nemaju nikakve simptome kovida-19.
"Imamo veliko smanjenje broja zaraženih i kraj što se tiče direktne opasnosti od kovida, biće relativno brzo. Već do kraja marta imaćemo kontrolisanu situaciju", naveo je Tiodorović.
 
Dodao je da će članovi Kriznog štaba razgovarati i o tome da se četvrta i peta doza vakcine protiv korona virusa preporuče ugroženim grupama gradjana, kao i onima koji ne mogu da putuju, zbog vakcina koje nisu priznate u svim državama.
 
Ocenio je da će proleće i leto "verovatno proći u mirnoj situaciji" s tim što se kako je dodao, na jesen mora razmišljati o vakcinaciji pre svega ugroženih kategorija.
 
Kovid propusnice uvedene su 23. oktobra prošle godine i najpre su važile nakon 22 časa da bi sa porastom broja novozaraženih, njihovo važenje bilo produženo pa su primenjivane od 20h.
  • Zoran

    10.03.2022 16:47
    Maske ajde toliko koliko nas toliko koliko štiti pa neka ostane još par meseci,ali mere su zaista slabe.
  • igor_t

    10.03.2022 11:56
    "ne možemo reći da su bile od velike koristi" - bile su od koristi da prepolovite prihod ugostiteljima, a neke i zatvorite.

    U najmanju ruku nemojte davati ovakve izjave, ionako imate mali kredibilitet kod ljudi.
  • Senka

    10.03.2022 10:40
    Gde se vi sastajete? Iza zatvorenih vrata , bez kamera, šta radite tu?
    Ili ste negde na nekom letovanju…Karibi, Majami,Sejšeli…pa, samo pozovete i kažete da se dešava i šta se dešava?!
    Odluka je pojedinačna ili je glasanje u pitanju?
    Odgovor čekam, udostojite se da bi imali poštovanje naroda.
    Ovako je: čuo sam, čula sam, pričaju…
    Ma, ko priča? Hoću svojim očima da vidim i ušima da čujem.
    Nema više to rekao je…
    Pozovite medije da vas snime i da dajete odgovore na pitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.