Tadić: Nisam se kandidovao za predsednika jer sam procenio da nije trenutak za to

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se nije kandidovao za predsednika Srbije, jer je procenio da "nije još trenutak".
"Imam dovoljno iskustva da mogu da procenim prave trenutke u politici i procenio sam da, što se tiče moje kandidature, to nije ovaj trenutak. Nakon ozbiljnih analiza, odlučili smo da se fokusiramo na parlamentarnu i beogradsku kampanju", kazao je Tadić za list Nova.
On je kazao da je ključna strateška saradnja opozicije, ali da je jedan deo opozicije odbio iz "besmislenih razloga".
"Mogli smo ili da se dogovorimo oko zajedničkog kandidata ili strateški da raspodelimo uloge više različitih kandidata", objasnio je Tadić.
 
Kada je reč o gostovanju u emisiji Hit tvit na televiziji Pink, Tadić je rekao da nije imao pravo da odbije učešće jer se opozicija sve vreme bori za duel sa vlašću.
 
"Ovaj duel je prodor svakog milimetra istine do građana i bez takvih duela ne možemo pred građanima da suprotstavimo istinu lažima. Bar smo na nekoliko sati mogli pred gledaocima da ogolimo deo laži kojima im se ispira mozak već deset godina", kazao je Tadić.
 
On je rekao da opozicija mora da koristi svaki prostor koji joj se nudi, jer su okolnosti u Srbiji takve da opozicija nema pravo na izgovor za "odustajanje od borbe na svim frontovima".
 
"Cilj mi je bio da otvorim što više tema i ogolim što više laži. Mnoge teme nisu raspravljene do kraja, ali nadam se da će opozicija do kraja kampanje imati još ovakvih prilika", zaključio je Tadić.
  • Nole

    15.03.2022 17:32
    Ma ne zuri covece,imas vremena.Tvoj je sledeci vek…
  • Marko

    15.03.2022 15:30
    Lisje
    Koga Toma pobedi na izborima nikad mu neće biti pravo vreme. Hašim tači bi više glasova uzeo od tebe.
  • Aleksej

    15.03.2022 14:06
    Xexe
    Hahahahaah e ovo je stvarno vic, da, da, sacekaj Borise, tvoje vreme tek dolazi ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.