Firmi Nites još jedan posao od Pošte, ovaj vredi više od pola miliona evra

Kompanije Nites i Ingram Micro su na tenderu Javnog preduzeća "Pošta Srbije" dobile posao vredan 72,8 miliona dinara (619 hiljada evra) bez obračunatog PDV-a.
Firmi Nites još jedan posao od Pošte, ovaj vredi više od pola miliona evra
Foto: 021.rs
Predmet javne nabavke bila je kupovina uređaja za bekap i opravak Oracle baze podataka, navodi Nova ekonomija.
Brat ministarke za rad Darije Kisić Tepavčević, Bojan Kisić, u Nitesu je bio jedan od direktora.
Zajednička ponuda firmi Nites i Ingram Micro bila je jedina u tenderskom postupku. Ponuda uključuje i anagažovanje podizvođača, preduzeća "Oracle Srbija & Crna Gora", koji će izvršiti 5,5 odsto ugovora o kupoprodaji, kako piše u odluci o dodeli ugovora.
 
Pošta je na tenderu nabavila dva računarska servera (kompjut servera) sa najmanje 384 gigabajta memorije, pet servera za skladištenje podataka (storidž servera) sa minimum 128 gigabajta, kao i 60 softverskih licenci za "recovery" uređaj, odnosno za uređaj "za oporavak".
 
Uslov je bio da firma koja konkuriše mora da dostavi fotokopiju Oracle serfitikata, kao i fotokopiju potvrde zvanja "Specijalista za podršku za Oracle server baze podataka".
 
Nites grupa, osim u Srbiji, posluje i u Češkoj Republici, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Na njihovom sajtu se do skoro nalazila informacija da je Bojan Kisić direktora operacija (Chief Operations Officer).
 
Novinari Nove ekonomije su ovu informaciju na internet stranici Nites grupe poslednji put videli u februaru ove godine, ali je sada ime Bojana Kisića izbrisano. Na pitanja ovog portala o tome da li je Kisić i dalje zaposlen u ovoj kompaniji, kao i na kojoj poziciji radi, iz beogradskog predstavništva Nitesa nisu odgovorili do objavljivanja teksta.
 
Firma Nites je u februaru, zajedno sa kompanijom Signal MG, od "Pošta Srbije" dobila posao razvoja i implementacije platofrme e-notar vredan 172,9 miliona dinara bez PDV-a, što je oko 1,5 miliona evra.
 
Krajem 2021. godine sa Ministarstvom zdravlja kompanija je potpisala ugovor o proširenju elektronskog recepta za lekare i specijaliste koji je vredan 161,6 miliona dinara (blizu 1,4 miliona evra).
 
Istraživanje BIRN-a je pokazalo da su od 2013. godine do maja 2020. godine firme Nites grupe samo u Srbiji potpisale 27 ugovora vredna oko 26,8 miliona evra, same ili u konzorcijumu sa drugim firmama.
 
Poslovni partner Nitesa, Ingram Micro je u novembru 2021. godine dobio posao usluge ORACLE licenciranja na tenderu koji je raspisala Kancelarija za informacione tehnologije i elektornsku upravu.
 
Pobedničku, i ujedno jedinu ponudu, podnela je firma Ingram Micro sa podizvođačima Comtrade System Integration i Khaoticen, a ugovor je bio vredan 2,2 milijardi dinara (18,4 miliona evra).
 
Khaoticen je već bio partner kompanije Nites i to u poslovima implementacije sistema za bezbedno upravljanje SCADA okruženjem. Ovaj posao, vredan 3,7 miliona evra, Nites i Khaoticen su od EPS-a dobile 2020. godine. 
 
IT kompanija Khaoticen je prošle godine za 661.000 evra kupila Vodoprivredno privredno društvo (VPD) Smederevo i to tako što je samo formalno promenila svoju delatnost u "izgradnja hidrotehničkih objekata" na samo pet meseci, koliko je i trajao postupak privatizacije. Firma poslednjih godina dobija niz višemilionskih poslova od države.
  • TBL

    16.03.2022 11:57
    @Dejan
    Ne kaže se "sposoban" nego lopov. A i oni koji lopovluk brane i podržavaju imaju svoje ime, saučesnici.
  • Svi na izbore

    16.03.2022 11:07
    Svi masovno na izbore
  • Dejan

    16.03.2022 10:03
    Pa šta?
    Čovek je sposoban, firma u kojoj je zaposlen poslovala je uspešno i pre nego je Darija postala ministarka. Zato što je njen brat treba da džedži kući i ne radi ništa da bi bilo okej? Zakon je prilično jasan. Jel neko čitao možda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.