Dve osobe uhapšene zbog primanja mita - carinik i predsednik UO "Ski centra Brezovica"

U nastavku akcije policije i tužilaštva u Štrpcu, pod nazivom "Brezovica", danas su uhapšene dve osobe, a po odluci tužioca određen im je prtivor od 48 sati, javila je Radio televizija Srbije.
Dve osobe uhapšene zbog primanja mita - carinik i predsednik UO "Ski centra Brezovica"
Foto: 021.rs
Uhapšeni su carinik N.G. i predsednik UO "Ski centra Brezovica" S.I, a terete se za primanje mita.
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu najavljuje da će protiv uhapšenih podneti zahtev za određivanje pritvora osnovnom sudu u Uroševcu.
Na sedam lokacija u Štrpcu i okolnim selima više sati trajala je akcija policije u kojoj su pretresene zgrade Privremenog organa te opštine i privatni objekti, zbog, kako su saopštili iz tužilaštva u Uroševcu, sumnje da su navodno počinjena krivična dela zloupotrebe službenog položaja, uzimanje i davanje mita.
 
"Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Uroševcu i u saradnji sa kosovskom policijom - Uprava za teške zločine u Prištini, nastavlja se akcija 'Brezovica', odnosno naredba kontrole u ​​zgradi Opštine paralelnih objekata u Štrpcu, zbog sumnje za krivična dela zloupotrebe službene dužnosti, uzimanje i davanje mita", navodi se u ranijem saopštenju Tužilaštva.
 
U prethodnoj akciji 3. ​​marta, istog kodnog naziva, uhapšeno je sedmoro osumnjičenih.
 
Među njima tri bivša službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture i četiri vlasnika privatnih preduzeća. U prvoj akciji poznatoj kao "Brezovica", u decembru prošle godine, uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.
  • Akim

    17.03.2022 09:41
    Mrzim kriminalce
    A narocito one Iz politike, a narocito iz srpske politike I pozdravljam svaku akciju protiv njih, bez obzira ko je I gde sprovodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija