Ministarstvo: Inspekcijska kontrola u Gornjim Nedeljicama u skladu sa zakonom

Ministarstvo rudarstva i energetike je saopštilo da geološki inspektor u Gornjim Nedeljicama kod Loznice vrši terenski nadzor.
Ministarstvo: Inspekcijska kontrola u Gornjim Nedeljicama u skladu sa zakonom
Foto: 021.rs (ilustracija)

Kako navode, inspektor kontroliše da li je zemljište nakon isteka odobrenja za istražne radove na istražnom prostoru "Jadar" vraćeno u prvobitno stanje, u skladu sa odobrenom projektnom dokumentacijom.

N1 podseća da su meštani Gornjih Nedeljica zatekli u svojim njivama predstavnike Rio Tinta koji nisu želeli da im kažu šta rade i zašto su došli. U video materijalu koji su poslali iz organizacije "Ne damo Jadar" vidi se da je na njivi bio i jedan od inspektora.

"Inspekcijski nadzor u Gornjim Nedeljicama sprovodi se u skladu sa zakonom, na isti način kao i na bilo kom drugom delu teritorije Srbije, što podrazumeva i da se nadzor vrši u prisustvu nadziranog subjekta", navodi se u saopštenju ministarstva.
 
Ministarstvo podseća da se vanredni inspekcijski nadzor u Gornjim Nedeljicama sprovodi postupajući po zahtevu nevladinih organizacija.
 
"S obzirom na to da u predstavci NVO nije upućeno na konkretnu nezakonitost, inspektor proverava sve lokacije na kojima su bile istražne bušotine na istražnom prostoru 'Jadar', bez izuzetka i bez obzira na to kada su izrađene i rekultivisane, kako bi se utvrdile moguće nepravilnosti", saopšteno je.
 
Ministarstvo je pozvalo meštane Gornjih Nedeljica, predstavnike NVO i vlasnike imanja na kojima su bile istražne bušotine da inspektoru prijave i ukažu na licu mesta na lokacije, ukoliko postoje, na kojima nije izvršeno vraćanje zemljišta u prvobitno stanje.
  • Dragan

    19.03.2022 09:43
    Ah
    Inspektor sa "nadzornim subjektom" što bi rekli Rio Tinto.Otkad okrivljeni sarađuje sa nekim koji vrši istragu ?Naravno i konc logori su bili u skladu sa zakonom koje je pisao Himler.
  • White

    19.03.2022 05:44
    Posle izbora kompanija volsebno dobija dozvolu za sve radove. To je nas mali lazovcic...
  • Slobodni Liman

    18.03.2022 18:20
    Znači prvo "su meštani Gornjih Nedeljica zatekli u svojim njivama predstavnike Rio Tinta" a nakon što su meštani prijavili N1 "Ministarstvo je pozvalo meštane Gornjih Nedeljica, predstavnike NVO i vlasnike imanja na kojima su bile istražne bušotine da inspektoru prijave i ukažu na licu mesta na lokacije, ukoliko postoje, na kojima nije izvršeno vraćanje zemljišta u prvobitno stanje."?
    Pa ovo je prevršilo svaku meru! Više se ni ne trude da sakriju da nas rade, prave ludim i da nastavljaju aktivnosti sa Rio Tinto!
    Ljudi!!! Izbori! Sklanjajmo ovo zlo, ovu pošast i nesreću!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.