MUP: Sledi nedelju dana pojačane kontrole brzine, u četvrtak 'spid maraton'

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije najavilo je da će od sutra do 27. marta saobraćajna policija pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila.
MUP: Sledi nedelju dana pojačane kontrole brzine, u četvrtak 'spid maraton'
Foto: 021.rs

Kao deo akcije, u četvrtak, 24. marta, biće organizovan takozvani 'Speed marathon', tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, 24 časa.

Saobraćajna policija svakog dana angažovaće sve raspoložive uređaje - ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i u vozilima bez obeležja policije - "presretačima", dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja kontrolisani i korišćenje pojasa.
 
U prva dva meseca ove godine na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodima, a u gotovo polovini jedan od uzroka je neprilagodjena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.
 
Takođe, tokom tog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog prekoračenja brzine, što je dvostruko više nego u prva dva meseca 2021. godine.
 
Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), navedeno je iz MUP-a.
  • Ime

    23.03.2022 11:35
    Kazna prema visini primanja je lepa ideja, ali u realnosti ne bi imalo mnogo efekta. Nisu ti indijanci pokupovali svoje audije od plate nego od kojekakvog muljanja
  • /

    20.03.2022 17:21
    /
    poreklo imovine ce resiti i saobracaj.

    pre desetak dana zenska u belom dzipu je stala u srednjoj traci raskrsnice kod univera.
    samo jedan se usudio da joj dobaci na sta je ona odgovorila: sta je, imam situaciju
  • Novosadista

    20.03.2022 17:11
    -Sefe, jel dovoljna jedna crvena?
    -Jeste za mene, a kolega, sta ce on? Da gleda dok ja jedem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.