FOTO: Demokrate odnele Vučiću šljivu: Bez korenitih promena ostaće nas da stane pod drvo

Predstavnici DS ostavili su u parku ispreg zgrade Predsedništva sadnicu šljive uz poruku da će "bez korenitih promena" na izborima u državi ostati samo toliko građana da svi stanu pod jednu šljivu.
Kako su naveli, "zbog naprednjačkog režima ljudi masovno odlaze" iz Srbije.
Predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević probao je da sadnicu sorte "čačanska lepotica", iz mesta Konjuh kod Kruševca, ostavi na pisarnici zgrade, ali mu obezbeđenje nije dozvolilo uz objašnjenje da je to moguće uraditi samo sa pismom, dok se pokloni predaju "prilikom zvaničnih poseta delegacija".
"Eto, videli ste da Vučić ne želi poklon građana. Posle izbora Vučić i mnogi drugi iz vlasti moraće da zasade drveće tamo gde su iskrčili šume zbog svojih interesa. Mi namerno nećemo zasaditi 'čačansku lepoticu' jer želimo da to on učini kako bi bio u treningu za ono što ga čeka, a i da napokon nešto lično uradi u životu", rekao je Milivojević novinarima.
 
 
On je istakao da građani Vučiću poručuju da je zemlja za saksije sa cvećem jedina koja sme da se proda i da "Rađevina neće biti jalovina", niti "Šumadija pustinja".
 
Predsednik stranačkog odbora za životnu sredinu Branimir Jovančićević je podsetio da je danas Međunarodni dan šuma i naglasio da su šume u Srbiji "na udaru nekontrolisane seče i da ne zna ni za jednu ozbiljnu akciju pošumljavanja u poslednih deset godina".
 
"U ovom periodu iskrčene su mnoge šume kako bi se dobilo građevinsko zemljište, ali ne u interesu građana, već pojedinaca povezanih sa Srpskom naprednom strankom", rekao je Jovančićević.
 
On je upozorio da je šuma u Koštunjaku "strašno ugrožena, mada se o tome malo priča, a niko od zvaničnika ne izlazi pred javnost da kaže o čemu se radi", navodeći da su brojna stabla u njoj obolela.
  • Xx

    22.03.2022 07:25
    Čudo da ovi negativni komentatori ne shvataju da nam se država urušava, da institucije ne rade, a da uskoro neće biti ni dela zemlje gde neće biti zagađenja i vode i vazduha i zemlje.
  • Marko

    21.03.2022 15:04
    Limanac
    Upravo ste vi prodali bolje reći poklonili Hrvatima poljoprivredno zemljište u Ratkovu, kao i Plantu u Futogu (Aroma Futog). Sve ste rasprodali po 1 €.
  • @Митомани

    21.03.2022 14:10
    Ne pada mi na pamet da branim žute zbog grešaka koje su napravili a koje su omogućile da se pošast koja je '90-tih uništila region vrati na vlast u Srbiji!
    Ima istine u tome što ste rekli, ali ima istine i:
    "Da je 2012. g. spoljni dug 14 mlrd evra a 2022. g. je spoljni dug 31 mlrd evra plus 15 mlrd evra kredita
    Da je od 2000. do 2010. godine rast BDPa oko 75%. Od 2012. do 2022. godine rast BDPa jedva 30%.
    Da je maja 2012.g. cena sirove nafte na berzi za barel 120$ a evrodizel na pumpama: 147,30 din/l a marta 2022.g: cena sirove nafte za Barel: 107$; a evrodizel: 187,30 din litar
    Da je u odnosu na 2011. g., u 2021.godini u Srbiji za oko 40% manja je proizvodnja povrća.
    Da smo 2012. godine imali smo oko 30 dana godišnje sa lošim vazduhom a 2021.godine 230 dana!
    Ako je AV izgradio najviše bolnica u zadnjih 50g, zašto se 2012. na operaciju kuka čekalo 2g, operaciju srca godinu dana, a danas se na operaciju kuka čeka 4g, operaciju srca 3g.? Da opozicija nije zagadila vazduh, nije trpala reke u cevi, nije dovela Rio Tinto, nije imala Nevolju da melje ljude u ćevap, nije prebrojala 500.000 emigranata, i nije nas zadužila 35mlrd€, kao ova vlast. Da su ovi za predhodnih 10 godina vlasti jedino uspešno su obesmislili sve u ovoj zemlji. Obesmislili su medije, državu, kulturu, istoriju, moral, etiku, prosvetu, vojsku, dijalog. Celo društvo i cela zemlja počivaju na besmislicama polupismenih neznalica."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.