Zaposleni će tužiti RTS zbog neisplaćivanja "kovid dodatka"

Deo zaposlenih u Radio-televiziji Srbije (RTS) namerava da tuži firmu zbog neisplaćene naknade za rad pod rizikom, tokom pandemije koronavirusa.
To je potvrdio sindikat RTS Nezavisnost saopštenjem u kome navodi da će "podržati svoje članove u tužbenom zahtevu".
Sindikat će u slučaju pokretanja zajedničke tužbe snositi troškove advokata i plaćanja sudskih troškova zaključno sa drugostepenom presudom.
Svi zainteresovani, kako se dodaje, mogu da se jave sindikatu do 21. aprila u prostorijama sindikata, kancelarija broj 603, gde mogu dobiti detaljne informacije.
 
Kako su za Novu ekonomiju rekli zaposleni u RTS-u, koji žele da ostanu anonimni, pravo na takozvani "kovid dodatak" trebalo je da ostvare samo oni radnici koji tokom pandemije nisu imali mogućnost da rade od kuće, pa su se dolaskom na posao izlagali riziku od zaraze.
 
Tako je bilo prvi put kada su isplaćeni kovid dodaci, ali je prilikom druge isplate takozvanog "kovid dodatka", RTS tu novčanu naknadu isplatio svim zaposlenima.
  • Ja

    23.03.2022 11:43
    Kod nas u Hitnoj pomoci Novi Sad, direktor daje kovid dodatak kako mu volja. Pa tako imate da je neko dobio i vise puta a neko jednom ili nijednim,a isto su radili sa kovid bolesnicima. Da li tuziti ili ne pitanje je sada?
  • A

    23.03.2022 10:19
    Vidi što su se setili ,ko nije bio ugrožen od korone , ni pod staklenim zvonom nemože se spasiti ,to je samo izgovor kako podići cene usluga a samo znamo da ih nema narod nebi osetio jer su nebitni od njih nam život ne zavisi.
  • Caca

    23.03.2022 08:02
    Naknada za rad pod rizikom od kovida? A pod kojim su to posebnim rizikom od kovida bili zaposleni na RTS-u? I zasto bi samo oni primali tu naknadu?
    Gomila neradnika koju treba razjuriti i poslati na biro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija