Zoran Kesić: Onoga ko ne izađe na izbore treba da je sramota, posle nema pravo da se žali

Uoči izbora u Srbiji, autor i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić pozvao je građane da izađu na izbore 3. aprila.
U razgovoru za Nova.rs Kesić kaže da su mu izbori uvek bili važni, da na njih redovno izlazi, a da one koji ne koriste svoje biračko pravo treba da bude sramota.
Da je jako važno iskoristiti svoje biračko pravo smatra i Zoran Kesić.
"Mislim da uvek treba izaći na izbore i iskoristiti svoje biračko pravo. Ja sam uvek izlazio na izbore, to mi je uvek bila neka vrsta porodične ceremonije. Kad mi Kesići poranimo, pa se lepo obučemo i krenemo, možda se ne zna za koga ćemo glasati, ali se vidi za koga nećemo. Još od moje 18. godine izbori su mi važni. Nema pitanja da li izaći, nema onog 'svi su isti' i 'sjaši Kurta da uzjaše Murta'. To je za mene lenjost mozga i robotsko reprodukovanje narativa koji odgovara vlasti. Građanin koji izađe na izbore dokazuje da je odgovoran, da mu je stalo i pokazuje da nije nikakva kukavica", kaže Kesić za Nova.rs.
 
Tek kad izađe na izbore građanin, kako smatra Kesić, stekne pravo da se kasnije žali.
 
"Građanin koji izađe na izbore posle ima prava da se žali, kmeči i psuje kad nije zadovoljan. Onaj koji ne izađe na izbore nema pravo da se žali i da kuka, njega treba da bude sramota. Olako smo mi građani prepustili moć onima koji nas vode, umesto stalne potrage za onima koji će da nas povedu. Vreme je da se građani podsete da oni imaju moć. Mi treba da povedemo, a političari da nas prate ako imaju snage, volje i mogućnosti. Moć građanima, pa da vidiš kako će da zablista", zaključuje Kesić.
  • seljak

    29.03.2022 11:36
    mani mani
    ko izadje da glasa dati mu na licu mesta crvenu?
  • Pobro

    28.03.2022 11:56
    Svima koji su dobili pozive za glasanje a nisu registrovani u glasackim mestima,treba uvesti neke kazne.
  • Liman

    28.03.2022 10:38
    Niko vas ne tera da glasate za nekoga, bilo koga, ali ne izlaskom vas listic ostaje prazan i oni mogu da ga iskoriste u svoju korist, kao prvo, drugo broj glasova se meri na osnovu izlaznosti, a njegovi ce svi izaci da glasaju, a mi koji hocemo promene i kukamo i pitamo se PAAA KAKOOO JE DOBIOOO OPEEET, KOO JE GLAASAO ZA NJEGA JA NE ZNAM NIKOGA U SVOM OKRUZENJU KO JE ZA NJEGA, e pa odgovor je njegovi su svi izasli na izbore i glasali za njega a vi ste sedeli kuci sa izgovorom STA DA GLASAAM, NEMAM ZA KOGA ILI STA DA GLASAM KAD SE VEC ZNA KO CE POBEDITI....Izadjite, precrtajte listic, bice dovoljno. I nemojte da kukate posle kako vam je lose i kako ih sve ytreba govnj..m motkom..evo data vam je motka u ruke pa udrite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.