Protest privrednika u sredu, naveli pet zahteva novoj Vladi

Protest privrednika sa porukom da bez domaće privrede nema jake države, održaće se u sredu, 30. marta ispred Vlade Srbije.
Protest privrednika u sredu, naveli pet zahteva novoj Vladi
Foto: 021.rs
Protest organizuju udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" i inicijativa "TAS". 
"Pozivamo privrednike, poljoprivrednike, zaposlene u privatnom sektoru i ostale koji svojim radom pune budžet da nam se pridruže na protestu, kao i da izađu 3. aprila na izbore i iskoriste svoje pravo da glasaju za one za koje misle da zaslužuju glas privatnog sektora koji broji milion i po ljudi", navodi se u pozivu na protest. 
Privrednici navode da se od nove Vlade očekuje da u najkraćem roku:
 
- prekine praksu subvencionisanja stranih investitora novcem građana Srbije i da se iste preusmere u razvoj domaće poljoprivrede i prerade;
- smanji namete na male zarade i poveća neto kako bi se digao standard onih koji najviše rade, a najmanje zarađuju;
- prekine diskriminaciju majki preduzetnica;
- povuče Zakon o fiskalizaciji, Zakon o elektronskim fakturama, Zakon o arhiviranju i redefiniše ostale štetne zakone i uredbe koji se sprovode na štetu legalno registrovanih privrednika, a u korist crnog tržišta; 
- procesuira aktere afera u kojima je budžet RS oštećen - po procenama ekonomista na čelu sa Prof. dr Predrag Mitrovićem za neverovatnih 12 milijardi evra godišnje.
 
"Nikad više ne želimo da vidimo plagijatore i utajivače poreza na ministarskim i drugim bitnim državnim funkcijama na kojima treba da budu profesionalci koji će se pobrinuti da sistem radi u službi građana i privrednika, za šta ga i plaćamo", zaključuju privrednici u pozivu.
 
Protest će se održati u sredu od 12 časova
  • Mimi

    28.03.2022 15:52
    Toliko je jasno...
    ...a ne vidite.
    DJB se zalaže za sve navedeno, zašto se ne glasa za njih?!
    Radulović je odmah video svu tu pljačku i izašao iz vlade posle 4 meseca samo, od tada se zalaže za sve što mu kradu ostali u političkim idejama, pa i ovoj.
  • Pop

    28.03.2022 10:08
    Kako bi bilo da nasi privrednici isplacuju komplet platu preko racuna a ne prijave na minimalac pa uzimaju i od drzave i od penzionog i socijalnog fonda zato se nebune
  • Mile rent-a mozak

    28.03.2022 09:44
    Iako nisam privrednik, nego privatni preduzetnik, želim da dodam zahtev za povećanje provizije za obavljanje poslova od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju nama koji smo na prvoj liniji obnove i izgradnje zemlje. Ujedno želim da čestitam na reizboru za počasnog predsednika Udruženja preduzetnik g-dinu Atanackoviću a ujedno i 94 rođendan. Živ nam bio druže Akcizo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija