Ambasada Ukrajine: Očekujemo da će Srbija uvesti sankcije Rusiji

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je da računa na to da će Srbija ne samo osuditi agresiju režima Vladimira Putina, već i uvesti sankcije državi agresoru i njenom rukovodstvu.
Ambasada je reagovala na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina "da oni koji su bombardovali Jugoslaviju nemaju moralno pravo da od Srbije traže da uvede sankcije Rusiji" i upitala ga da li je Ukrajina bombardovala Srbiju i da li mu nisu važni podrška i zahtevi Ukrajine, koja je najoštrije osudila bombardovanje Jugoslavije i uvek podržavala i podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.
"Gospodine ministre, Ruska Federacija nije napala pojedine države članice NATO. Režim Putina je napao Ukrajinu. Otuda upravo Ukrajina, koja je uvek bila na strani Srbije, poziva da se uvedu sankcije državi agresoru. A vi iz nekog razloga ne odgovarate Ukrajini, već nekim drugim zemljama", saopštila je ukrajinka ambasada. 
 
Vulinovu izjavu možete pročitati OVDE.
  • Joly

    29.03.2022 00:58
    Borac za jednakost
    Nisam za sankcije Rusiji.
    To bi bila čista diskriminacija prema USA i članice NATO-a.

    Stvarno ne bi bilo fer. Rusi jedan ratić i Bum!, odmah sankcije, a gde su sankcije za njihov decenijski trud?
  • Gvozden

    28.03.2022 23:00
    Tandara broc
    Ocekujem da bude Plata 1000e a penzija 500€ pa nista od toga...
  • Dr

    28.03.2022 18:52
    Muka
    Gospodine Ambasadore, zašto mučite i nas i vas. Razumeo bih da od uvodjenja naših sankcija nešto zavisi. Ovako i da ih uvedemo vi koristi nikakve nećete imati a mi štete nesagledive. Bolje da vam pomognemo oko izbeglica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija