Član Narodne stranke Boris Herman dobio kaznu zatvora za učešće na ekološkim protestima

Članu Glavnog odbora Narodne stranke (NS) Borisu Hermanu uručeno je rešenje kojim mu se novčana kazna od 5.000 dinara, zbog učešća u ekološkim protestima i ometanja saobraćaja, zamenjuje zatvorom.
Član Narodne stranke Boris Herman dobio kaznu zatvora za učešće na ekološkim protestima
Foto: 021.rs (Ilustracija)

Kazna je pet dana.

Herman je rekao da nije preterano uzbuđen i uznemiren zbog rešenja Prekršajnog suda u Kragujevcu i najavio da će njegovi advokati podneti prigovor na tu odluku.
"Nisam dobio nikakvo rešenje za plaćanje kazne, niti sam do danas znao da se porotiv mene vodi bilo kakav postupak", rekao je Herman.
 
On je poručio da ge zatvorska kazna neće ni uplašiti, ni sprečiti da i ubuduće javno izražava soje nezadovoljstvo.
 
"Ne znam šta su hteli da postignu time što su mi par dana pred izbore uručili rešenje kojim mi se novčana kazna preinačuje u petodnevnu zatvorsku kaznu. Da li su hteli da me zastraše ili su toliko neažurni da nisu mogli da me pronađu u gradu od 170.000 stanovnika", rekao je on.
 
Naglasio je da se nije krio i izbegavao da primi sudsko rešenje, kao ni prekršajnu prijavu sa nalogom o plaćanju kazne, ali da niko nije pokušao da mu ga uruči.
 
"Čudno je što me tako dugo nisu pronašli, tim pre što je moje prezime Herman, a ne Đorđević ili Mladenović. Očekivao sam da mi prekršajni nalog stigne još u decembru, ali se to nije dogodilo do danas, što mi je veoma sumnjivo", rekao je Herman.
 
Herman je rekao da ne spori da je učestvovao u ekološkim protestima i blokadama saobraćajnica u Kragujevcu.
 
"Ne sporim da sam bio svestan da kršim zakon jer ovo su protesti koji su možda nelegalni, ali itekako legitimni jer se njima brani Srbija i njena teritorija od stranih investitora  koji u nju donose prljave tehnologije", rekao je Herman i poručio da će i ubuduće nastaviti da se bori za interese naroda i države. 
  • Ex Otpor

    01.04.2022 07:02
    Znači - počelo je.
    Idemo opet ono naše!
  • Milena Djurdjic

    01.04.2022 06:49
    Na Prekrsajnom sudu u NS postoji jedna sutkinja koja je tako arogantna bezobrazna drcna bahata da kad joj ukazes, da hoces da prvo procitas njenu odluku pocne da urla, da pokazuje bas taj primitivizam ja sam ovde bog i batina i kaze: nemozes da procitas potpisi ili ti menjam kaznu u zatvorsku. Prijavite to na pravosudje ne kod precednika istog suda jer nije ama bas nista povodom toga uradio. Vrana vrani
  • H

    01.04.2022 06:09
    Ponovo
    Ponovo na ulice! Organizatori zakazujte! Svi za jednog, jedan za sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija