U Aleksincu sutra Dan žalosti zbog pogibije rudara

Opština Aleksinac donela je danas odluku o proglašenju Dana žalosti sutra, 2. aprila, povodom nesreće koja se rano jutros dogodila u rudniku mrkog uglja "Soko".

U nesreći je živote izgubilo osam rudara, od kojih su šest iz Aleksinca. 

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastavu Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Srbije i zastava sportskih klubova.
 
Za vreme Dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.
  • Tamara

    01.04.2022 23:10
    Bele ruže
    Tužni smo svi u Srbiji. Neka je večna slava poginulim rudarima.
  • Samo u Aleksincu

    01.04.2022 21:34
    dan zalosti ?
    Srbijo stidi se
  • BGD 011

    01.04.2022 20:40
    Sramota Srbijo!
    Sramota je ovo velika drzave Srbije i njenih celnika, i Skupstine Srbije jer ova nesreca zasluzuje nacionalnu zalost na celoj teritoriji Srbije, ne samo na teritoriji Aleksinca, jer ovi stradalnici su radili za drzavu Srbiju. Ovo je nemar pre svega i iskljucivo vlasti, pa i ministarke Mihajlovic, jer niko nista nije ucinio da tim ljudima obezbedi sigurnost iako se dobro zna da su aleksinacki rudnici i "Soko" rudnik pod visokim rizikom od metana i eksplozije. Vrlo mizerno zvuce i dozivljavaju se izjave ministarke Mihajlovic i ministra Vulina, da porodice stradalih rudara nikad nece biti zaboravljene. Onog trena kada su ocevi, muzevi, braca tih poridica stradali, nazalost, pocinje zaborav drzave za njihove porodice. A zna se, i ima nas koji pamtimo da je u aleksinackim rudnicima i Soko rudniku u poslednjih pola veka poginulo preko 140 rudara. Moj zakljucak je da ce drzava opet na sva usta i kroz svoje medije da sebe brani a svu krivicu da prebaci na nastradale, nazalost, Iako vlast snosi veliki deo odgovornosti sto se na celu resora u koji spadaju i rudnici nalaze nekompetentni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija