RIK saopštio: Večeras ne objavljujemo preliminarne rezultate

Republička izborna komisija nije večeras saopštila preliminarnu izlaznost na predsedničkim i vanrednim parlamentarnim izborima održanim u Srbiji.
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da su u 20 časova zatvorena "većina biračkih mesta" a da će svi koji su se do tada zatekli na biračkom mestu imati pravo da glasaju.
Dimitrijević je objasnio proceduru prebrojavanja glasova nakon zatvaranja izbornih mesta ali je naveo da će konačna izlaznost biti saopštena "u zakonom propisanom roku".
Prema njegovim rečima, RIK će u ponedeljak posle 20 časova održati sednicu na kojoj će biti saopšteni preliminarni rezultati na osnovu do tada obrađenih biračkih mesta.
 
Ovo je prvi put da RIK neće objaviti preliminarne rezultate u roku od nekoliko sati od zatvaranja birališta.
 
To je malo neobično s obzirom da je 2020. godine RIK izašao sa preliminarnim rezultatima istog dana u 23 sata.
 
Inače, ranije večeras metalnim ogradama je ograđena Narodna skupština gde zaseda RIK i raspoređena je policija
  • Prevara

    04.04.2022 07:26
    Definitivno ovo se Resava na ulici uz revoluciju gradjansku.Ako dozvolimo totalno uništenje Srbije onda kao narod nezasluzujemo bolje.
  • Pera

    03.04.2022 23:15
    Šta će nam RIK ,sad će Pinokio da nam objasni kako je pobedio
  • Ja

    03.04.2022 23:03
    Zasto..??!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija