REM se oglasio posle izbora: Televizije B92 i Hepi prekršile izbornu tišinu

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) utvrdio je na današnjoj sednici da su televizije B92 i Hepi prekršile izbornu tišinu uoči glasanja održanog 3. aprila.
REM se oglasio posle izbora: Televizije B92 i Hepi prekršile izbornu tišinu
Foto: Pixabay
Po navodima REM, televizija Hepi reprizirala je 1. aprila iza ponoći emisiju "Dobro jutro, Srbijo", premijerno emitovanu prethodnog dana, sa programskim segmentima u kojima su učesnici komentarisali izbornu kampanju i opredeljivali se za pojedine učesnike.

U saopštenju tog tela se navodi i da je televizija B92 u emisiji "Presek" emitovanoj 1. aprila objavila istraživanja procene izlaznosti i rezultata izbora, kao i predizborne aktivnosti kandidata za poslanika sa proglašenih izbornih lista.

Iz REM-a su naveli i da će o tim slučajevima kršenja izborne tišine obavestiti "nadležni državni organ".

  • Penzioner

    04.04.2022 18:13
    Zar
    ...svi plakati, bibordi i reklame sa imenima i slikama onih koji ucestvuju u izborime ne remete izbornu tisinu??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija