Putin i Vučić se čuli telefonom, evo o čemu su pričali

Šef ruske države Vladimir Putin danas je informisao predsednika Srbije Aleksandra Vučića o događajima u Ukrajini i razlozima kojima se Moskva rukovodila za sprovođenje operacije u toj zemlji.
Vučić se pozvao na "dobro poznate stavove Srbije" i zaključke državnog Saveta za nacionalnu bezbednost, uz nadu da će se sukob u Ukrajini okončati u najkraćem periodu.
Putin je u telefonskom razgovoru čestitao Vučiću na ubedljivoj pobedi na predsedničkim izborima.
Vučić je upoznao Putina sa teškoćama Srbije prilikom uvoza nafte i izrazio uverenje da će rukovodstva Gaspromnjefta i Srbije, kao i partneri iz Evropske unije, naći izlaz iz takve situacije.
 
Putin i Vučić su konstatovali da dugogodišnji ugovor za gas ističe 31. maja i da je neophodno da se u najkraćem periodu pokrenu razgovori o ceni, količinama i drugim uslovima nabavke.
 
Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da vodi politiku evropskog puta, uz očuvanje iskrenih i prijateljskih odnosa sa Rusijom, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srbije.
  • Steva

    07.04.2022 07:05
    sramota je kako nam dobro ide
    Gledajte ako možete nekako da instalirate ruske rakete na tlu srbije, pa da se i Rusi i Amerikanci oprobaju u njihovom moćnom i razornom oružju jer nisu toliko ludi da to čine na svojoj teritoriji. A mi opet iako smo mali volimo da se "podmećemo" tamo gde ne treba i da se posle toga izbombardovani hvalimo kako smo pobedili.
  • Лиманац

    06.04.2022 22:32
    Живела Србија! Живела Русија!
    Србија ће одржати братске односе са Русијом, упркос бројним притисцима са запада нашег континента и из САД.
  • Nomad

    06.04.2022 17:39
    Kako ćemo da poljubimo zemlju kada padnemo sa obe stolice, Bog sveti nas više neće sastaviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija