Lozničanin osumnjičen da je oštetio robne rezerve za 95 miliona dinara

G. F. (55) iz Loznice zhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.
Lozničanin osumnjičen da je oštetio robne rezerve za 95 miliona dinara
Foto: Pixabay
On je kako se sumnja, u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu "Mlin Filipović Kata" DOO, od 1. januara do 4. aprila 2022. godine, otuđio više od 2.500 tona merkantilne pšenice i kukuruza u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, a koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje.
Osumnjičeni je na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 94.927.334 dinara, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.
Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.  
  • Nataša

    07.04.2022 10:03
    Propisi đaka dvojkaša
    U ovom, kao i u drugim sličnim slučajevima, odgovornost snosi i direkcija za robne rezerve, tj. njeni stranački stručnjaci sa kupljenim diplomama.
    U svim ugovorima za hranu sa RR, stoji da se rezerve moraju zanavljati i da u svako doba rok trajanja robe mora biti najmanje još za polovinu do isteka roka? To jednostavno kod nekih roba NIJE MOGUĆE, kao i kod pšenice.
    Evo primer "doktora malog", sa pirinčem, koji mora imati rok upotrebe najmanje 6 meseci unapred? gde nabaviti "svežu" robu kad je njegovo zrenje u 8-9 meseci?
    Tako i pšenica, ako se ne proda ili izmelje do maja meseca, kome to staro brašno prodati i osloboditi silose za novu pšenicu u junu-julu? Frka je nastala zbog izbora i Vučićevog obećanja stare cene hleba do 15 aprila, a posle?
  • bora

    07.04.2022 08:20
    idemo dalje
    Ajde idemo dalje sa kontrolama pa ce mo videti stvarne
    zalihe robe iz robnih rezervi.U svakoj opstini ce mo imati
    kradju.
  • Marina

    07.04.2022 08:11
    Dali u ovoj drzavi ima iole neko posten? Same novosti o ubistvima, kradjama, silovanjima, prljanjem studenata u N.Sadu, divljanje automobilima i ubijanje dece na prelazima za pesake. Ne hvala nekulturi i provincialcima koji su se doselili u grad. Bjezim odavde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.