Vučićević osuđen zbog vređanja Žakline Tatalović: Kazna 200.000 dinara ili zatvor

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen za uvrede na račun novinarke N1 Žakline Tatalović.
On je osuđen za krivično delo "uvrede u produženom trajanju izvršene na štetu novinarke N1 Žakline Tatalović", potvrdili su advokati Dragan Maravić i Srđan Dugonjić.
Žalba Vučićevićevog branjenika Borisa Bogdanovića iz oktobra 2021. je odbijena, a presuda Prvog osnovnog suda suda u Beogradu je potvrđena, navodi N1.
Sud je Vučićevića osudio na novčanu kaznu od 200.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od tri meseca.
 
Osuđeni Dragan Vučićević upozoren je da ukoliko novčanu kaznu ne plati u navedenom roku, sud će novčanu kaznu zameniti kaznom zatvora, tako što će za svakih započetih 1.000 dinara odrediti jedan dan zatvora, s tim što kazna zatvora ne može trajati duže od šesti meseci.
 
Podsetimo, Vučićević je vređao Tatalović tokom pandemije koronavirusa u vanrednom stanju zbog pitanja koja je postavljala članovima Kriznog štaba. Objavljivao je fotografije Tatalović, vređajući njen fizički izgled.
 
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je takve uvrede i naložila da Vučićević uputi izvinjenje, što on nije učinio. Janković je ocenila da komentari predstavljaju "seksizam nedopustiv u javnoj komunikaciji".
  • Aćim

    08.04.2022 19:49
    acimmilicevic@gmail.com
    Plaćam pola kazne za Vučka. Čovek se borio, pošteno, protiv metoda specijalnog rata koje su uperene protiv Srba.
  • A3

    08.04.2022 18:20
    Ni Mitrović mu nije ravan
    Antipatični mračnjak je dobio ono što je zaslužio, ali malo.
  • Pićuka

    08.04.2022 17:14
    A jesu ga osudili. Postoji u pravosuđu i kategorija povratnika u krivičnom delu. Možda mu je ovo prvo krivično delo ali ima prviše presuda, makar bile i prekršajne, po istom osnovu, tri kornera penal. Znači ideš u zatvor da ne maltretiraš javnost. Tih 200.000 mu je država uplatila za finansiranje medijskih projekata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija