Vučić i Đilas verovatno u ponedeljak razgovaraju o izborima u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas sastaće se najverovatnije u ponedeljak, 11. aprila, da bi razgovarali o situaciji u Beogradu posle lokalnih izbora.
Vučić i Đilas verovatno u ponedeljak razgovaraju o izborima u Beogradu
Foto: 021.rs
To je objavio list Danas pozivajući se na izvore iz kabineta predsednika. List je naveo i da još nije precizirano ko će koga da zove.
 
"To je tehničko pitanje koje nije još precizirano", rekli su u Vučićevom kabinetu.

Đilas je ranije izjavio da ga neki kritikuju što je rekao da bi razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem kao da je u pitanju privatni sastanak na kome se nešto dogovara van institucija.

"Ako je iko napadan od strane Vučića i Srpske napredne stranke - to sam ja. Ako je iko kritikovao vladavinu SNS - to smo moja stranka i ja. Kome ja treba da dokazujem svoj opozicioni legitimitet", kazao je Đilas za list Nova, dodajući da je Vučić rekao da je spreman da razgovara sa njim, ali i sa ostalim predstavnicima opozicije.
 
Đilas je naveo da sa Vučićem "nema nikakvih dilova" i da zakon jasno kaže da u situaciji kada je broj odbornika vlasti i opozicije izjednačen treba da budu organizovani novi izbori.
 
Vučić je, u četvrtak uveče u razgovoru za RTS, povodom zahteva lidera SSP-a da se beogradski izbori ponovo održe do kraja godine, izjavio da su ti zahtevi maksimalistički, ali da je uvek spreman da razgovara, kao i da će to učiniti sa Đilasom u nedelju ili ponedeljak.
 
Đilas je danas izjavio da je moguć sastanak sa Vučićem i da je njegov zahtev da se ne prekraja volja Beograđana.
 
"Pozvao sam javno Vučića i mogao je da kaže 'ne', ali je i on svestan da niko nema većinu koja garantuje stabilnost u glavnom gradu", rekao je Đilas.
  • Limanac

    09.04.2022 21:28
    Zdrav
    Političar mora biti zdrav,biti zdrav biti,biti,biti
  • BGD 011

    09.04.2022 20:36
    SNS je devastirao Beogradjane.
    Uz Branka Pesuca legendarnog gradonacelnika Beograda, rame uz rame stoji Djilas. Vucic i SNS to dobro znaju. O Branku Pesicu ne treba trositi reci pohvale, ali za Djilasa treba ponoviti da je Beograd posle Branka Pesica imao u Djilasu najboljeg gradonacelnika do danasnjih dana. Ovi cirkusanti iz SNS-a u poslednjih deset gidina su samo cirkusanti i stetocine koje su ooljackale Beograd i nas, gradjane Beograda, a pritom su sve vreme vikali da je Djilas lopov! Pa sto ga banda SNS-ovska ne uhapsi ako je to istina?! I kako to da mi gradjani Srbije moramo da platimo milionsku odstetu Miskovucu za pogresno hapsenje i drzanje u zatvoru sto je ucinio Vucic oznacivsi ga kao lopova!
  • Dete rock'n rola

    09.04.2022 19:28
    Da je mene neko okrivio da sam ukrao tolike milione i da je mene neko vredjao tako da i deca čuju......... znaš kad bih razgovarao sa njim? Svi se sećamo onog Djilasovog,, platićeš mi ovo kad- tad"!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija