Predsednik GIK u Beogradu: Prigovori nisu u interesu građana, već sredstvo za opstrukciju

Predsednik Gradske izborne komisije u Beogradu Zoran Lukić izjavio je da "prigovori koji su podneti na beogradske izbore nisu podneti radi zaštite izborne volje građana".
Predsednik GIK u Beogradu: Prigovori nisu u interesu građana, već sredstvo za opstrukciju
Foto: FoNet (Beoinfo)

Prigovori su, navodi on, podneti "isključivo radi opstrukcije rada izborne komisije".

Navodeći da je GIK pre nekoliko dana dobio 350 prigovora, Lukić je novinarima, posle sednice GIK-a, rekao da su prigovori napravljeni na isti kalup.
"To nisu prigovori u interesu građana, birača, nego su sredstvo za opstrukciju rada GIK-a, ostalih izbornih komisija, a pre svega za opstrukciju proglašenja i utvrđivanja volje građana koju su 3. aprila izrazili na svojim izbornim mestima“, rekao je Lukić.
 
On je naveo da je GIK, s obzirom na vrstu i sadržinu tih prigovora, bio u obavezi da izvrši uvid u izborni materijal, odnosno vreće. Dodao je da su predstavnici opozicionih lista odbili da to učini GIK, a zatim su odbili da učestvuju u radu komisije koja će obaviti uvid u izborni materijal.
 
Komisija koju je formirao GIK počela je uvid u izbori materijal.
  • +65

    10.04.2022 08:21
    Gospodin je ocigledno zaboravio jednogodisnju opstrukciju rada Skupstine podnosenjem stotina besmislenih amandmana od strane poslanika SNS,samo da se ne bi cuo glas legalno izabranih predstavnika opozicije.
  • Zoranson

    10.04.2022 07:10
    Nije ga sramota
    Da li je Lukić član SNS? Ako nije, treba ga odmah učlaniti.
  • Glasač

    10.04.2022 00:50
    Predsednik GIK- a
    A ti si tu pre svega da zaštitiš interes onih koji su te postavili.Inače, otkud 350 prigovora? U interesu građana prebrojte to ali, pošteno.Ako može?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija