Pozvan na saslušanje u policiju zbog komentarisanja karikature policijskog majora

Nišlija B.Z. (36) saslušan je danas u Policijskoj upravi u tom gradu zbog komentarisanja na Fejsbuku karikature majora niške policije Marka Petrovića.
Pozvan na saslušanje u policiju zbog komentarisanja karikature policijskog majora
Foto: 021.rs
Urednik portala "Niška inicijativa" Srđan Nonić rekao je, na konferenciji za novinare ispred zgrade policije, da je i on saslušan prošle nedelje zbog objavljivanja na Fejsbuku karikature sa likom policijskog majora koji je, kako je rekao, "pisao prekršajne prijave svim učesnicima ekoloških protesta u Nišu".
 
"Na toj karikaturi nije bilo vređanja, niti objavljivanja ličnih podataka. Pisalo je samo: 'Major da budem'", istakao je Nonić.
Nonić je rekao da je ispod karikature bilo "benignih komentara koji se tiču eventualnog nerada policije", kao i da "pozivanje na razgovor građana koji su ostavljali komentare predstavlja pritisak prema ljudima koji imaju opoziciono ili kritičko mišljenje".
 
Nišlija B.Z. je, nakon davanja izjave u policiji, rekao da je na Fejsbuku dao svoje lično mišljenje koje nije uvredljive prirode, ne poziva na nasilje i nije upereno protiv nekoga.
On je kazao da su mu poziv za saslušanje minulog petka uručila dva policijska inspektora.
 
"Postoji prijava protiv mene, ali je nisam video, već je samo njen broj naveden u pozivu koji sam dobio. Po toj prijavi je tužilac tražio od MUP-a da obavi razgovor sa licima koja su komentarisala karikaturu", rekao je B.Z. 
 
On je dodao da je izjavu dao u svojstvu građanina, a ne osumnjičenog, ali da mu je svejedno kako su ga pozvali, kada to vreme provedeno u MUP-u nije proveo sa svojom decom i porodicom.
 
"Inženjer sam, porodičan čovek, koji vodi potpuno miran život, a pozvan sam na razgovor zbog komentara na Fejsbuku. Nisam očekivao da će se policija i tužilaštvo time baviti", izjavio je.
 
Advokat Andrija Krasić je rekao da nije bilo potrebe da policija poziva građane koji su komentarisali karikaturu i da je prijava trebalo da bude u startu odbačena.
 
"Policija ima pravo da poziva ljude kako bi prikupila određena obaveštenja zbog krivične prijave, ali smatram da ovde apsolutno nema nikakvog krivičnog dela, pogotovu ne krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti", rekao je Krasić.
 
Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelena Milošević je kazala da je "Prekršajni sud u Nišu dokazao da je major Petrović postupao protivzakonito jer redom padaju njegove prekršajne prijave".
 
"Grad grca u korupciji i zloupotrebama, a major, umesto da se bavi svojim poslom, on se bavi društvenim mrežama i karikaturom. Pozivam majora Petrovića da ostavi građane na miru i da pozove mene i sve druge protiv kojih je pisao prekršajne prijave da se suočimo. Da vidimo kako je znao na protestu da sam ja Jelena Milošević ukoliko me nije legitimisao", naglasila je predsednica GO SSP.

Teme

MUP
  • BoeserWolf

    12.04.2022 01:01
    sreca je zaista sto nema kriminala pa policija ima vremena da se bavi ovako strasnim stvarima, ali ipak moramo da ucinimo internet sigurnim mestom za predsednika partije
  • Zebra

    11.04.2022 23:48
    Diktatura! Uživajte!
  • Лиманац

    11.04.2022 22:52
    Неприхватљиве су карикатуре којима се омаловажавају полицијски службеници.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija