Vučić sa ambasadorom Rusije: Srbija nastavlja da čuva tradicionalna prijateljstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija, na svom evropskom putu, nastaviti da čuva tradicionalna prijateljstva i partnerstva sa Rusijom i Kinom, saopštilo je danas predsedništvo.
Vučić sa ambasadorom Rusije: Srbija nastavlja da čuva tradicionalna prijateljstva
Foto: 021.rs (arhiva)

Kako se navodi, Vučić je to rekao u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Na sastanku je bilo reči o daljem razvoju srpsko-ruskih odnosa, uključujući sferu energetike, uz očekivanje da uskoro počnu razgovori o količinama, ceni i drugim uslovima nabavke gasa, saopšteno je.

Bocan-Harčenko je govorio o tome kako Rusija vidi sukob u Ukrajini, a Vučić je "izrazio nadu u skoro okončanje sukoba i izrazio želju da zavlada trajni mir".
 
On je izrazio i "nepokolebljivo opredeljenje državnog vrha Srbije da svojim postupcima sačuva mir i stabilnost u regionu".
 
Bocan-Harčenko je čestitao Vučiću na ponovnom izboru na dužnost šefa države.
  • Marija

    17.04.2022 19:27
    Bravo Predsedniče, prijateljstva trebaju da se grade u čuvaju!
  • Tradicija je

    17.04.2022 16:47
    jedno
    ...a imperativ drugo!
    Najbolji, najposteniji, najpametniji od nas treba da iskoce, potpuno svesni da je danas drugo vreme i da je politika biznis, ali isto tako svaki pokusaj pokoravanja naroda i vladanja bez ideje, ciste a ne isfolirane - nema buducnost!
    Politika tretiranja naroda kao stoke, moze da donese privremeni uspeh, ali i posledicu da narod ili postane stoka ili da skine jaram!
  • Zare

    17.04.2022 16:37
    U politici je normalno da se jedno misli, drugo kaze a trece radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija