Vučić: Srbiju mnogo košta to što nije uvela sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će se posledice rata u Ukrajini osećati tri ili četiri godine i da uvođenje i neuvođenje sankcija Rusiji košta Srbiju.
"Pitanje da li uopšte možemo da izlazimo na finansijsko tržište, ili ćemo da molimo nekoga od prijatelja, kao što sam to ranije činio, da nam daju jednogodišnji ugovor dok sve ovo ne prođe, a ne verujem da će proći ni za tri, ni za četiri godine. Govorim o ekonomskim posledicama, ne samo o vojnom sukobu", rekao je Vučić u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink.
 
Srbiju očekuje razgovor sa Rusijom oko cena gasa, dodao je Vučić.
"Kakav god ugovor da potpišemo verujem da će biti bolji nego što plaćaju evropske zemlje, ali to svakako neće biti besplatno. Sada i da dobijemo 80 odsto naftnu formulu, nafta je mnogo skuplja, a nas to košta između 450 i 619 dolara na hiljadu kubnih metara gasa. Sve što se zbiva uticaće i na količine gasa. Imamo naftnu formulu koja nas razara, koja doprinosi ceni koštanja proizvodnje svega. Mi sad s 20 odsto akcize smo se sami sklonili da imamo manjak prihoda da bismo imali prostojnu cenu nafte, iako ona nije pristojna kada pogledate cene u svetu", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije kaže da ljudi moraju da razumeju da se ceo svet menja i podsetio na primere u Nemačkoj gde vlast poziva narod da štedi vodu pri kupanju, da neće biti gasa, benzina, pšenice i kukuruza.
 
"Mi to nikome nismo rekli u Srbiji, ali činjenica je da cene nisu normalne. Mnogo nas košta to što nismo uveli sankcije Rusiji. Ali, koštalo bi nas principa da smo uveli sankcije i znamo kako je to izgledalo na našem primeru. Rusija je uvek bio neko ko je uvek pružao podršku Srbiji, tačnije od 2001. godine i to posebno teritorijalnom integritetu Srbije", nastavio je.
  • mrva

    18.04.2022 10:41
    Kada pominje teritorijalni integritet, jel misli na mafijašku teritoriju Kosovo na koje ne smeju da kroče srpska vojska i policija?
  • pobogu

    18.04.2022 08:42
    "Vučić: Srbiju mnogo košta to što nije uvela sankcije Rusiji"


    Vala nista nas nije toliko kostalo, zaduzilo i unistilo kao ti i tvoji...
  • Miodrag

    18.04.2022 07:50
    Zovi Putina i reci mu...Shvatice a i brzo ce ovo ostati i ostace mrlja kao kada je Milosevic uveo sankcije preko drine ako se jos ko seca....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.