Jeremić: Odlazak Đilasa kod Vučića ozbiljno doveo u pitanje poverenje

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je odlazak predsednika SSP Dragana Đilasa kod predsednika SNS Aleksandra Vučića postavio "ozbiljno pitanje poverenja".
Jeremić: Odlazak Đilasa kod Vučića ozbiljno doveo u pitanje poverenje
Foto: 021.rs
"To više nismo mogli da trpimo. Ta vrsta bombe bila je iznenađenje za stranke opozicije i iznenadni preokret. Progutali smo mnoge jednostrane korake u kampanji i ne žalimo se zbog toga, ali ovo je bio korak u pravcu koji bi mogao da označi mnogo više od prekrajanja izborne volje u Beogradu, nego i stvaranje okolnosti na republičkom nivou koje su za većinu ljudi neočekivane", rekao je Jeremić u emisiji "Utisak nedelje".
Jeremić je istakao da ta stranka neće biti deo koalicije sa SNS, kakve god bile okolnosti, domaće i međunarodne.
"Činjenica je da smo u vrlo specifičnom spoljnopolitičkom trenutku u kojem stvaranje većine SNS i SPS ne bi trebalo uzimati do kraja zdravo za gotovo. Nisam rekao da Đilas nije opozicionar niti da će da ide u koaliciju sa Vučićem, ali sam rekao da su okolnosti komplikovane i da na različite načine može da se učitava iznenadni odlazak Đilasa kod Vučića", kazao je on.
 
Predsednik Narodne stranke je naveo da se postavlja pitanje kakav mandat imaju Đilas i Vučić da pregovaraju pre nego što se prebroje glasovi u Beogradu.
 
"Jedini legitimitet koji imaju je da SSP i SNS imaju više od polovine odbornika, pa ako oni razgovaraju kao predsednici stranaka bez čijih odbornika nema većine, onda bi to trebalo nazvati pravim imenom - tehnička koalicija koja odlučuje da li su nam potrebni novi izbori", naveo je Jeremić.
 
  • pazi

    18.04.2022 12:23
    sad
    kad jeremica vrati đikiju što ga ovaj izbacio iz stranke !
  • Antonije Kesić

    18.04.2022 08:33
    U svemu je najvažnija demokratija kao ultimativna civilizacijska vrednost, da svi izađu na glasanje. Glasajte, samo glasajte i ne pitajte zašto i za koga.
  • Neša

    18.04.2022 08:28
    opozicija
    Susret i razgovor Vučića i Đilasa je sasvim normalna stvar, a to što Jeremić zna da za njega više nema mesta na političkoj sceni opozicije, to je njegova stavr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija