Investitorki nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu devet meseci zatvora

Osnovni sud u Brusu osudio je Snežanu Mitković, navodnu investitorku nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, na zatvor od devet meseci i novčanu kaznu od 700.000 dinara.
Ova prvostepena presuda, kako se navodi u odgovoru Insajderu, doneta je 7. aprila ove godine.
Na ovu presudu pravo žalbe Apelacionom sudu imaju učesnici u postupku, odnosno i osuđena i Osnovno tužilaštvo u Brusu.
Prethodno je, početkom godine, a nakon usvajanja žalbe branioca okrivljene Snežane Mitković, Apelacioni sud u Kraljevu doneo odluku da se ukine prvostepena presuda i slučaj vrati prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, odnosno Osnovnom sudu u Brusu, piše Insajder.
 
Inače, Osnovni sud u Brusu i u prvom i u ponovljenom postupku presudio je istu kaznu Snežani Mitković - devet meseci zatvora i novčanu kaznu od 700.000 dinara, što je manja kazna od one koju je predlagalo tužilaštvo, okriva optužni predlog.
 
Tužilaštvo je tražilo da se Snežana Mitković oglasi krivom zbog građenja bez građevinske dozvole na kaznu zatvora od 18 meseci, kao i novčanu kaznu u iznosu od 700.000 dinara.
 
Insajder podseća da je Snežana Mitković, kao investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, uspela u rekordnom roku da dobije saglasnost svih institucija za postavljanje ski bifea od 150 kvadrata na vrhu Kopaonika. Umesto privremenog objekta, bez ikakvog problema, u zaštićenom području izgrađen je armirano-betonski od 1.000 kvadrata u kojem je u jednom periodu radila i kafana.
 
Država je rušenje zakazala tek nakon pritiska javnosti ali se ono godinama odlagalo uz različite izgovore da bi na kraju objekat, ali samo delimično, srušila sama investitorka. Objekat i dalje postoji, manji i obložen drvetom, da više liči na ski bife.
 
Aktuelni ministar građevinarstva Tomislav Momirović priznao je nedavno da ni ovakav objekat nije u skladu sa dozvolama.
 
"Taj objekat ima određenu pravnu argumentaciju, on ima određene dozvole da bude tamo gde jeste. Situacija na terenu nije u skladu sa tim dozvolama i to je tačno. Tačno je da sam to rekao, da nećemo tolerisati bahate investitore ali je tačno da su ljudi koji su to izgradili, koji su bili u javnim preduzećima i imali aktivnosti u vezi sa tim objektom, uhapšeni i procesuirani i oni će odgovarati", rekao je u februaru Momirović za Euronews Srbija.
 
Višegodišnje ćutanje institucija na nelegalnu gradnju u zaštićenoj zoni, učešće opštine Brus u potencijalnom falsifikovanju dokumenata kako bi se legalizovao ovaj objekat, pa i višemesečno odolevanje rušenju ostavilo je jedno od glavnih pitanja bez odgovora - da li je misteriozna investitorka zaista toliko moćna ili iza nje stoji neko znatno uticajniji.
  • Mare

    18.04.2022 12:24
    Samo bežati iz Srbije što pre
    Jutka iz Brusa je li ležao 3 meseci zatvora nakon "pravosnažne"presude?Je li jedan jedini dan odležao nakon"presude"?

  • Bojan

    18.04.2022 12:12
    "Taj objekat ima određenu pravnu argumentaciju, on ima određene dozvole da bude tamo gde jeste."

    I da niste gov*a vi biste te dozvole pocepali, a one koji su ih izdali biste smestili iza brave, pošto tu nema gradnje.
  • Milan NS

    18.04.2022 11:10
    Tako je osuđen
    i šef smene u MUP kada su rušili Savamalu.
    Nego, kazna od 700,000 RSD je zarada tog objekta za mesec dana + zna se ko je vlasnik tog objekta, tako da se ovde samo igramo "pravda je zadovoljena".
    A neće ga rušiti?
    Jer čitam Tomu između redova kad kaže "Taj objekat ima određenu pravnu argumentaciju, on ima određene dozvole da bude tamo gde jeste..."
    Ni ministar odbrane se ne oglašava s obzirom da je objekat u zaštićenom koridoru kojeg nadgeda Vojska Srbije?
    Šta kaže vojni sindikat?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija