Uhapšen direktor Nacionalnog parka "Đerdap" zbog zloupotreba

Tužilaštvo za organizovni kriminal saopštilo je da je pokrenulo istragu protiv v.d. direktora Nacionalnog parka "Đerdap", Lazara Mitrovića, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.
Uhapšen direktor Nacionalnog parka "Đerdap" zbog zloupotreba
Foto: 021.rs (arhiva)

Tužilaštvo je navelo da je, na osnovu policijske krivične prijave, nakon višemesečnog predistražnog postupka, donelo rešenje o policijskom zadržavanju Mitrovića i predložilo određivanje pritvora.

Navedeno je i da je "na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom postupku doneta naredba o sprovođenju istrage protiv Mitrovića".

On je osumnjičen da je počinio više krivičnih dela zloupotrebljavajući službeni položaj u vezi sa prodajom drvnih sortimenata mimo zakona i zbog nelegalne izgradnje svoje vikendice, u zoni nacionalnog parka u kojoj je to zabranjeno.
 
Tereti se i da je nedozvoljeno uticao na ozakonjenje tog objekta.
 
Tužilac za organizovani kriminal je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu podneo predlog za određivanje pritvora.
  • A3

    18.04.2022 19:09
    Šta se iza brda valja?
    Probudilo se tužilaštvo a i policija. To nije normalno stanje u Srbistanu. Inače ogromna većina funkcionera i direktora počne da krade čim se ustoliči. Smatraju da im to pripada uz funkciju. Ne diraju ih ukoliko dele plen sa jaranima. To je lice kapitalizma u zemlji koja se nekada zvala Srbija.
  • Neb

    18.04.2022 16:33
    A kada će nas nacionalni park doći na red za uvodjenje reda?
    Kada odredjeno privilegovano i bahato gradjevinsko preduzeće izgradi i devastira pola NP mimo dozvola i regulativa?
    Hoćete tek onda da reagujete?
    Kada ga prekopaju i ograde kako im se prohte?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija